Vladika Teodosije: Sprečavanje slobode izražavanja otvara nove rane

Ostavite komentar


  1. Naravno, uzmite bilo koji segment društva: za 7 dana poginulo već 19 građana. Ovakvi alarmi već 29 g pokazuju da naša elita non stop prolazi kroz crveno svetlo na sociološkim semaforima. Bilo kakva kritika ili dijagnoza njih ne dotiče. Ne može postojati normalno društvo gde nema argumetovanog dijaloga, u kojem će objektivna empirijska praksa biti jedini sudija. A dijaloga nema jer ne postoji kultura, koja bi sve učesnike na političkoj i kulturnoj sceni obavezivala da empirijsku praksu prihvate kao jedinog sudiju. Srbija je premrežena kružocima istomišljenika – elektronska komunikacija tome naročito pogoduje! Koliko kružoka – toliko monologa; dijaloga – ni na vidiku! Ono od čega ti kružoci naših levica i desnica polaze kada kažu „naše društvo“ – a pogotovu „naša istorija“ – puka je metafizička konstrukcija njihovih verovanja! Oni ne mogu prestati da veruju u svoje himere na isti način na koji čovek ne može da prestane da diše. Za njih ništa na ovome svetu se ne može računati kao dokaz koji bi opovrgao njihova verovanja! Posledice? Jalovost i ambis.

  2. Teodosije je izabran za vladiku na Kosovu nakon sto je rascinjen Artemije. Ovoga je pak smenio Mladjan Djordjevic, koji je u to vreme „kadrirao“ po SPC prelazivsi ovlascenja. Koji je na slican nacin, presavsi granice drzavnog cinovnika promenio brave nocu na crkvenom objektu da bi smenio Artemija, o cemu pise Vikiliks. Isti Djordjevic, kum, koji je Djilasa skoro vodio kod Teodosija, i bio suvlasnik Dajrekt Medije. O, da.

    1. „Sprečavanje slobode izražavanja političkog mišljenja, kao i bilo kakva upotreba sile nisu put ka rešavanju problema, već otvaraju nove rane na ionako izranjavanom telu srpskog naroda. Zato Crkva poziva na jedinstvo u duhovnom smislu, ali istovremeno podržava slobodu svakog građanina da slobodno izrazi svoje mišljenje i mirno se bori za bolje sutra i njih i svoje dece“

      I jeste sramota da je Artemije anametisan i rascinjen nacinjen demonom posle sluzenja SPC vise od sedamdeset godina. Mogli su da ga sklone sa KiM u neki vojvodjanski manastir u tihovanje. Ako moze Pahomiju i Kacavendi i kriminalcima ubicama da se ne sudi jer nije hriscanski, zasto bi bilo drugacije za Artemija? Ko ga ono bese rascinio i anatemisao, nesto ne mogu da se setim…
      Poslednje vreme za SPC da se iskupi za grehe i shvati znacaj jedinstva i vrati Artemiju njegov cin. Patrijarh ima preko 80 godina, Artemije takodje.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Srđan Gojković Gile, muzičar

Pozivam sve one koji čitaju Danas da ga podrže tako što će se učlaniti u Klub čitalaca Danasa i tako podržavati nezavisno novinarstvo.