Vladimir Vuletić: Vučić čini sve da pomogne Belivuku 1Vladimir Vuletić Foto: Srđan Stevanović/STARSPORT

Zašto bi Aleksandar Vučić podnosio krivičnu prijavu protiv sebe, kada sam ja još 9. marta podneo dve krivične prijave protiv njega i protiv ministra policije Aleksandra Vulina, a u vezi slučaja Belivuk – pita se profesor prava Vladimir Vuletić, osnivač pokreta “Crno na belo” i bivši potpredsednik FK Partizan.

On je time reagovao na najavu predsednik Srbije Aleksandra Vučića da će danas podneti krivičnu prijavu protiv sebe zbog navoda u slučaju Veljka Belivuka, datu u sinoćnom gostovanju na RTS-u, a “samoprijavljivanje “ je potom u saopštenju najavio i Vulin.

Vučić je rekao da će to biti njihov odgovor na navode u medijima koji optužuju njega i Vulina za saradnju sa navodnim kriminalnim klanom. Kako je pojasnio, prijavu će u njegovo i Vulinovo ime podneti neko od njihovih saradnika.

Upitan o sadržaju krivičnih prijava podnetih protiv Vučića i Vulina, naš sagovornik navodi da ih ima po dve i da se tiču upravo slučaja Belivuk, te da je sinoćna predstava bila nepotrebna.

– Prvu krivičnu prijavu protiv oba AV ( Vučića i Vulina) podneo sam za zloupotrebu službenog položaja na konferenciji za medije od 6. marta na kojoj su konsekutivno, istovremeno putem 13 TV kanala od koji pet sa nacionalnom frekvencijom, umišljeno, i to pred prisutnim tužiocem, kompromitovali dokaze iz istrage javno ih objavivši na televiziji, što je krivično delo. To su tada učinili prvi put, u nizu povrata u ponavljanju ovog krivičnog dela do danas – ukazuje Vuletić za Danas.

On dodaje da uporno ponavljanje istog krivičnog dela “od strane samo ta ista dva lica”, može da objasni jedino kao njihovu nameru da sve učine kako bi pomogli optuženima.

– Znatno pre početka suđenja izlaze sa najupečatljivijim dokazima tužilastva, drastično im umanjujići efekat i vrednost, i istovremeno dajući optuženima neuporedivo više vremena u pripremi odbrane – ističe naš sagovornik.

Vuletić napominje da će u “povraćenoj pravnoj državi” nezavisnih i slobodnih institucija, ovo biti predmet posebne istrage tužilaštva.

– Druga krivična prijava je protiv oba AV ali i NN lica iz Vlade Srbije i određenih njoj bliskih štampanih i elektronskih medija za neovlašćeno javno raspolaganje sudskim spisima, dokazima iz istrage i odavanje službene tajne. Na sve ovo tužilaštvo do danas ćuti – podvlači Vuletić.

Što se tiče “lažnog samoprijavljivanja”, dodaje, to je posebno krivično delo “ i tu su povratnici: prvi put su posegli za time u slučaju Jovanjica”.

– Dva višestruka povratnička delinkventa, za sada samo nedovoljno jasne dubine povezanosti sa klanom Belivuk – zaključuje Vuletić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

23 reagovanja na “Vladimir Vuletić: Vučić čini sve da pomogne Belivuku”

  1. Ti Vuletiću i pretiš šta ćeš da radiš u “povraćenoj pravnoj državi”, a ja bih te savetovala da izađeš na poligraf, jer neće ti od toga porasti šećer, već od toga što znaš da si sarađivao sa Belivukom!!!!

  2. Kako to da najbolji student prava nezna ni nauku koju je uspešno završio??? Za ostalo ga treba vezati za jezik i vući kroz Srbiju za primer da ostali vide kako lažovi treba da prodaju

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.