Vlasnik hotela u centru Beograda: Belivukov klan mi je napravio štetu od 500.000 evra, posle izbora se sprema "povratak stare ekipe" 1FOTO: K. Bondžulić

Državljanin Slovenije Miloš Plantarič danas se obratio javnosti kako bi izneo dokaze za koje tvrdi da ukazuju da je grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića fizički zauzela hotel “Life Design” u Balkanskoj ulici u Beogradu čiji je on suvlasnik. Na ovo su, kako navodi, „sve nadležne institucije zažmurile a organizator svega toga i dalje obitava na slobodi“.

Plantarić je kazao da je organizovao konferenciju u lično ime, jer je dobio informacije da se „posle izbora sprema povratak stare ekipe koja mu je oduzela hotel“.

“Pisao sam vrhu države, odgovora nije bilo. Branim se sam, nemam nikoga iza sebe, čak ni advokata, političara ne znam ni jednog u Srbiji. Politička konotacija me ne zanima”, kazao je Plantarič.

Kako navodi, čitava afera započela je kada je protivpravno preko APR-a hotel prenesen sa firme na firmu od strane drugog suvlasnika, partnera.

“Godine 2020, za vreme vanrednog stanja 29.04. u 6 časova nasilno je upadnuto u hotel. Podneo sam tužbu uz priložene dokumente da sam zakonski vlasnik hotela. Sud nije ništa uradio po tom pitanju, nije me zaštitio. Tadašnji advokat mi je savetovao da mirnim putem nađem svoje obezbeđenje i vratim hotel. To sam i uradio, našao sam čoveka koga ću od sada zvati ‘organizator’. On mi je savetovao firmu TNT Protect da me zaštiti a za koju su radili Belivuk i Miljković. Kada sam potpisao sa Miljkovićem i Belivukom potpisao sam sa jednom ženom i kada su ušli u hotel, zatekao sam mračne ljude. Marko Miljković mi je rekao da to što su potpisali za cenu obezbeđenja, ne funkcioniše tako, već da uzimaju ključeve i vlasništvo, te da mi ne preporučuju da ne pristanem na takvu ponudu jer iza njih stoji policija i država”, objasnio je on i rekao da mu je dat rok 24 sata da odluči.

Vlasnik hotela u centru Beograda: Belivukov klan mi je napravio štetu od 500.000 evra, posle izbora se sprema "povratak stare ekipe" 2
FOTO: K. Bondžulić

Nakon toga, kako tvrdi, Marko Miljković ga je nazvao da pita šta je odlučio, i pozvao ga da se nađu sutradan u 10 časova jer je odluka bila da ne pristane na to. Tim povodom, Plantarič je kontaktirao Ambasadu Slovenije da bi mu obezbedila razgovor sa policijom.

“Ambasador mi je organizovao sastanak sa policijom, a na dan sastanka rečeno mi je da dođem u stanicu u 29. novembra”

Objasnio je da mu je čovek kog naziva „Organizator“ pretio, što je čuo i njegov advokat i zahtevao 24 časa obezbeđivanja.

“Više javno tužilaštvo odredilo je da to nije krivično delo, odbacivši moju prijavu”, kazao je.

„Pokrali iz hotela opremu, šteta dostigla više od milion evra“

Belivukov klan, kako tvrdi Plantarič, nekoliko dana kasnije pokrao je iz hotela opremu u vrednosti od 90.000 evra, razbijajući zidove hotela kako bi izneli rogobatnije sprave, a ova šteta kasnije je dostigla vrednost od 500.000 evra. Pored toga, kako kaže, zbog opreme koja nije mogla da se iznese bez rasklapanja klan je razbijao zidove prostorija, a štetu toga procenjuje na 700.000 evra.

“Otišao sam u policiju, gde me je primio dežurni inspektor i nakon iznetog slučaja fizički izbacio napolje odbijajući da mi da bilo kakvu službenu belešku”, priseća se Plantarič, konstatujući da je oduzimanjem svakog dela hotela „oduziman njegov deo života“.

On kaže da je tada shvatio da nadležni ne samo da ne rade ništa, već vrlo verovatno učestvuju u kriminalnom činu.

“Institucije nisu radile ni po jednoj krivičnoj prijavi, dobio sam samo jedan odgovor od policije da ‘to nije ništa’, da rade po zakonu”, kazao je.

Dodaje da je u međuvremenu bilo više pretnji upozorenja, poput bušenja guma, pretećih natpisa, grebanja auta, zbog čega je često boravio van Beograda.

Vlasnik hotela u centru Beograda: Belivukov klan mi je napravio štetu od 500.000 evra, posle izbora se sprema "povratak stare ekipe" 3
Foto: K. Bondžulić

O slučaju hotela kaže da je sud „na tacni prepustio njegov deo hotela firmi pod čijom nadležnosti je izvršen kriminal“.

“Tražim od državnih organa, nadležnih institucija, da postupe po krivičnim prijavama i da kažu ko stoji iza cele organizacije i ko je u tom smislu šef kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića”, zaključio je on.

 

Državljanin Slovenije Miloš Plantarič, suvlasnik hotela „Life Design“, prilikom obraćanja javnosti naveo je poimence učesnike i saučesnike za koje tvrdi da su izvršili krivična dela, ali osobu za koju smatra da stoji iza svega toga naziva „Organizator“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari