Vlast preko Namenske vrši pritisak na Danas

Radnici fabrike iz Lučana daju saglasnost za tužbu protiv našeg lista, rukovodstvo negira

Ostavite komentar


  1. Zašto je „pritisak“ ako vas neko tuži za nešto? Tužiće vas, ako nema elemenata za tužbu sud će je odbaciti kao neosnovanu i to je to. Ako ste vi u pravu. Ako niste onda će presuditi u korist tužitelja. Ne razumem zašto se sve gleda kroz „pritisak“, „političko suđenje“ i ostalo, a najmanje kroz pravnu regulativu. Ne moraju svima da se sviđaju tekstovi u štampi (pa i vašim novinama). Neko misli da je uvređen, neko da je oklevetan, ali to što on misli ne znači da je u pravu i to rešavaju sudovi.

    1. Vi ili ste naivni ili se pravite naivni. Kao da zivite u nekom paralelnom univerzumu a ne u Srbiji u kojoj sudovi nisu nezavisni od politickih mocnika.

      1. Nije čovek naivan, već je u pravu. Svi koji su u politici i oko nje i uhvaćeni su u krađi ili nečem nezakonitom ili se pokreće protiv njih neki postupak, uvek imaju istu mantru, da je to „politički proces“. To je radio i Vučić dok je bio u opoziciji, to radi i sadašnja opozicija.

        1. E pa, u ovom slucaju bi to bila hajka na objektivno izvestavanje o jednom sramnom dogadjaju.

        2. A, ko je, ono uhvaćen u krađi ili neviđenoj pljački muke tih istih radnika, i kada? Da li vlast ili opozicija na izborima u Lučanima, Medveđi,…, taj večiti direktor, ministrov otac, ovaj koji štiti ministra i oca, ili, novine koje o tome izveštavaju, uzbunjivači? Blago Vama gospodine ili gospođo, verovatno ste „aktivni“ član, samo što te Vaše priče ne „piju vodu“ ni kod Vaših botova.

    2. Izgleda da nisi dobio svež sendvič najmanje mesec dana.
      Pritisak je prvenstveno na radnike koji će morati da daju po 4000 rsd, a neće dobiti ništa kao protivuslugu. To je sve samo za zastrašivanje neodlučnih radnika i bacanje ljage na medije koji nisu u službi prvorođenog. Čak i u slučaju nameštenog suđenja medijima, ipak postoji evropski sud koji će sve te tužbe poništiti i najviše će izgubiti radnici i drugi poreski obaveznici u državi jer će doći do kontra presude posle koje će ti isti radnici dobiti na vrata izvršitelje.

      1. Dosadni ste sa sendvičima, ništa pametnije ne znate da kažete. Budite malo kreativni, ovako ste davež .

    3. Izvini brate Grkuapsu, jel znas ti kako se zove zemlja u kojoj živiš?Nešto si opasno pobrkao OVDE SUDOVI NE POSTOJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (voleo bih da mogu na uvo iz sve snage da ti sručim ovu rečenicu) ili si botic mali sendvičar…..treće nema…

  2. To što rade radnici namenske i njihov direktor, je za svaku odudu.Kako nije sramota ovu vlast, da drži čoveka na mestu direktora iako je on već odavno trebalo da bude u penziji.To samo pokazuje da imaju zajednički dil a da im radnici dođu kao maska za sve što tamo rade.Ti isti radnici nemaju nikakve koristi od toga pa mi nije jasno njihovo nenormalno ponašanje u odnosu na svog kolegu kome je poginulo dete nemarnošću rukovodstva fabrike, pa i zaštite koju pružaju jednom penzioneru na mestu direktora.

    1. Iskreno, ni meni nije jasno ništa od navedenog, ali budimo do kraja iskreni pa recimo da je ovaj direktor bio tu i za vreme Miloševića, Đinđića, Koštunice, Tadića, pa na kraju i Vučića. Znači da im je svima trebalo nešto od njega ili da dobro zna svoj posao (moguće je da neko zna svoj posao i kad nema prave moralne vrednosti). Glupo je onda svaljivati to na ovu vlast. Ja to sigurno neću da radim, jer za njih nikada nisam glasao (iako bih pre njih birao nego Đilasa i kompaniju). Ovo je krivica onih koji su došli posle Miloševića i od kojih sam očekivao mnogo, a dobio manje nego od Vučića (pričam o ekonomiji zemlje).

  3. @ Grkuapsu Bravo za komentar. Ovde se takvi komentari retko mogu procitati, sad ce se pojaviti zuti koji vas etiketirati da podrzavate rezim!!!??? Zuti misle da su samo oni u pravu i da se njih politicki proganja!!!???

    1. Meni je jedan čika doktor rekao da nema ludaka koji će reći da je lud.
      Moje iskustvo sa huljama i nesojem je takvo da ni oni sebe ne vide kao hulje ii nesoj. Bez obzira na boju. Je li tako Branko?

  4. Hobotovi hobotnice Okotpodzile Vučićdlaka Kataklizme se pretvaraju da nikad nisu čuli za izreku „Kadija te tuži, kadija te sudi.“

  5. Ljudi sta je taj Rados Milovanovic?Narodni heroj koji je oslobodio Srbiju?Mozeli neko da mu stane na rep?

  6. Ako im uspe da ugase Danas i još par slobodnih medija, onda će lagano od Srbije načiniti konc-logor. Na medijskom polju, taj Danas i tih nekoliko slobodnih medija znače kiseonik za naše mozgove i satrvene živote. Danas i pomenute medije moramo sačuvati i braniti na svaki način.

  7. PreCednik je za vreme milosevica bio ministar za informisanje. Za vreme njegovog mandata je izmišljeno kažnjavanje medija tužbama. Šta se cudite istorija se ponavlja.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.