Vlast priprema sledećeg patrijarha?

Nikola Selaković tvrdi da Danas pisanjem o slučaju vladike Maksima pokušava da naruši saradnju vrha srpske države i Crkve

Ostavite komentar


  1. Verujem u prave crkvene velikodostojnike .Mislim da im plan neće uspeti.

    1. можда се то и не деси – али да би му лепо стајала патријарска одора – би

  2. Činjenica je da se nešto dešava u Crkvi. A znajući ponašanje OKP ( ono kao predsednik ), verovatno i Crkvu hoće ( a verovatno već jeste ) da stavi pod svoju šapu. Sa ovakvim patrijarhom to izgleda nije bio problem. Ali, SPC i patrijarh treba da imaju da umu , da čovek može biti vernik i bez Crkve. Crkve institucije je najlakše bojkotovati. Pa neka im u crkvu idu i priloge daju AV i njegova svita!!!! Tužno je da je OKP pored toga što je podelio narod u Srbiji sada deli i Crkvu – ali oni ne mogu da krive nikog drugog osim poniznog patrijarha.

  3. Zato je sklonjen i sveštenik Nenad Ilić u Holandiju. Da ne bi po medijima kritikovao sve ono loše u državi.

  4. Ovo me podseća na jedan vic o Geringu. Hitler hteo po svaku cenu da obezbedi podršku pape i Vatikana. Slao na pregovore Gebelsa, Himlera, Špera ali niko da dobije prijem. Na kraju pošalje Geringa. Posle tri dana stiže pismo iz Vatikana: „Dragi moj fireru. Vatikan u plamenu, podrška obezbeđena, grli te i ljubi tvoj papa Herman I“.

    1. Mnogo je bolja izjava njegovog kolege po brkovima, kad su mu rekli „Moramo videti šta o tome misli rimski papa“. A Staljin „A koliko to papa ima oklopnih divizija?“

  5. Rešio Vrhovni da zaposedne jedinu funkciju koju još ne drži, preko svog nedonoščeta Selakovića, dobro pamtim tog jurodivog lažljivca još od štrajka advokata, nisam mu zaboravio šta je sve preko službe radio kako bi razbio protest, ali tu se nabo na tvrdo, jedini slučaj gde su naprednjaci potpuno kapitulirali je sukob sa advokatima pre 5 godina

  6. Problema je uvek bilo ali je najveci rizik predstavljalo uvodjenje Veronauke u skole, srecom Djindjic je ubrzo smenjen sa polozaja i sada stvari idu svojim prirodnim tokom ves deceniju i po. Sve su to mali izazovi, sve su to dobri i razumni ljudi, sve ce to biti razumno i dobronamerno.

    1. Ako ti se uči veronauka idi na Bogoslofski pa uči. Mi nismo verska država da bi ta glupost bila u školama

  7. A kad ce neka zena da bude izabrana za patrijarha, pardon, za patrijarhinju, ovaj, za matrijarhinju, mislim …. a za koga ce u ovmo prelaznom roku Bejli da potpise?

  8. Radi se o tome da se na NBG gradi super luksuzni stambeni kompleks a zemljiste za isti je ustupila SPC.Prema tome crkva mora da cuti tj da igra muziku koju AV svira…..

  9. Izvrsno je da nas obavestavate o dogadjanjima u SPC. Ali je nategnuto povezivanje odluka SPC sa drzavnim vrhom. Pominjete vladiku Maksima i njegovo stradanje zbog stava o Ukrajini? Bilo bi korisno da to malo detaljnije opisete. Evo, ja o tome znam samo ono sto ste Vi pisali. I bez detalja, jasno je da SPC po tom pitanju ne sme i ne zeli da dize prasinu, kakva god da je drzavna politika Srbije. Sta vise, ni vlast u Srbiji, bilo koja ne treba da se mesa u odnose Rusije i Ukrajine. Jer, sta bi imala Srbija od toga? U visoko razvijenim zemljama postoji pojam `nadpartijskog interesa’ drzave, u cemu se slazu sve snage iste. Ako, pak zelite da kritikujete SPC, slobodno joj prebacite da se nedovoljno bavi socijalnim radom, naravno, ako zelite dobro crkvi i njenim vernicima.

  10. Za patrijarha neka postave gospodina predsednika ΛV, kako bi objedinio političku i crkvenu vlast. Ovo je pošlo za rukom kiparskom arhiepiskopu gospodinu Makariosu, zašto ne bi i ΛV..

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.