Vlast protiv medija

Most Radija Slobodna Evropa

Ostavite komentar


  1. Suludo je porediti Miloševićevo i ovo vreme. Sada imamo preko 100 televizija, još toliko novina i slobodan internet.

  2. Onog trenutka kada su se mediji opredelili za slobodno tržište dobili su i slobodu pisanja. Problem je što sa tom slobodom dolazi i problem finansiranja, treba se prilagoditi čitaocu a ne političkoj partiji. Kada to shvate biće im mnogo lakše.

  3. Kvalitet informacije određuje broj čitalaca. Objektivnost postaje žrtva senzacionalizma, a tendencija da se članci posvećuju proizvoljnim i paušalnim izjavama samo jedne strane, postaje nepisano pravilo. Kada se ovako oglase u Radio-slobodnoj Evropi oni koji bi po funkciji Predsednika udruženja trebali da se bore za objektivno novinarstvo, oni poput ostalih jednostrano nastupaju, bez prava na odgovor druge strane. Pri tome ciljano blate zemlju i profesiju. Omer Karabeg, nekadašnji ugledni sarajevski novinar i dopisnik sarajevskog ,,Oslobođenja",nikako nije trebao da jednostrana mišljenja favorizuje kao temu, bez odgovora suprotne strane. Ta pristrasnost mu uveliko kvari rejting, koji je u više navrata poljuljan.

  4. Kakav je jutros sendvic? Hello samo da salatom ili ima parizera?

Ostavite komentar


Društvo

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj 10

Godišnjica smrti Gavrila Principa obeležena u Češkoj

Na današnji dan pre 106 godina, Gavrilo Princip je preminuo u zloglasnom češkom zatvoru Terezin. Delegacija Vlade, koja je u dvodnevnoj poseti Češkoj, položila je vence na Olšenskom groblju u Pragu i ispred ćelije u kojoj je tamnovao i stradao.

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.