Vlast targetira nezavisne medije

Javnost i novinarska udruženja zgrožena naslovnom stranom Ilustrovane politike

Ostavite komentar


  1. Nema nade,tonemo u blato sve dublje i dublje.Kad pomislis dotakli smo dno pojave se inovatori,probuse dno i spustimo se ya jos jedan krug pakla i beynadja i tako propadamo li,propadamo.Politika je ,slazem se,ravna Informeru,Pinku,Sarapi,Studiu B,jer gorih od jih nema,ali nikad ne reci nikad,primer Ilustrovane je probio ponor

  2. Nisam ceo tekst pročitao,ali citirani delo na portalu Danasa je potpuno OK. Naravno, odmah ćete me proglasiti Vučićevim fanom. Ne, nisam,naprotiv.Ali, NATO-američke zločince i njihove „lokatore“ na domaćem terenu, nikada ne reba zaboraviti niti im bilo šta oprostiti. A kako da se država bori kada je tih godina stegnuta sa svih strana,jer nije htela da da KiM ,niti da se raspadne Juga. Kao novinar sam radio za tri četiri marke, a ostali,koji sada frkću ,dobijali džakove para. I redakcija kragujevačke Nezavisne svetlosti je to dobijala. U mojoj emisiji Pečat vremena to su priznali direktor Ćirović i gl. urednik M.Jovanović,A na tom spisku, koji je objavio grčki Katamerini se nalaze i ieman dnevnika i nedlejnika koje Vi pominjete. Znam da ovo verovatno neće biti objavljeno,ili će izazvati salve negativnih reakcija, ali je to činjenica. Kako smo mi mogli da se odbvranimo ne samo od oružane agresije,nego i od informativne koju je predvoidio CCN,a preuzeli svi sa Zapada. Mnoge radio stanice i novine koje su bile na finansijskim jaslama Soroša(pročitajte Tim Maršala) su radile otvoreno protiv Srbije.Samo zbog dolarske apanaže.

    1. Izvinite, ali pisete kao tipicni srpski nacionalista a ne kao novinar, da Vas pitam, sta je po Vama bolje, da su neke novine dobijale strane donacije i pisale istinite tekstove ili da su neke novine pisale lazi a dobijale drzavne donacije?Samo da Vas obavestim, da drzava nije htela da se raspadne Juga, ne bi bilo rata, da politicki Vrh nije hteo da izgubimo Kosovo, ne bi ni tamo bilo rata, pa pogledajte i zasto je to tako, svi nasi ‘heroji’ iz tih ratova su milioneri, svi koji su propagirali rat su milioneri, a svi oni koji su bili protiv ratova su izdajice, to sto Vi predstavljate je kao kada devojka vise ne voli svog decka i hoce da ga ostavi, a on nju i dalje mnogo voli i batinama hoce ponovo da je pridobije, i tako je tuce godinama, i posle celog zivota se cudi sto je ona njega ostavila, a on je nju mnogo voleo…

      1. Zahvalnost uredniku što je pustio komentar, dozvoljavam sebi da se još jednom javim.G.Aleks,ili kako se već zovete, okrćete staru mantru da je Srbija želela raspad SFRJ,da je Srbija izazvala rat na KiM.To je stav koji izaziva osmehe zadovoljstva kod g.Skota,Stoltenberga ,Buša i ostalih…Nisam nacionalista,a i da jesam, pa šta je tu problem.Nisam šovinista,njih posebno mrzim.Pa i Tramp je koliko juče rekao da je nacionalista.Volim svoj narod, ali tudji ne mrzim. Živeo sam i ja,kao i drugi novinari od nekoliko maraka, dok su tkz.“nezavisni“ u Budimpešti,na Soroševom i Američkom finansijskom kazanu, uzimali koliko reba. Džakove para.Svedoči o tome i Tim Maršal,britanski novinar,a i ovaj naš političar iz Čačka pričam kako je prenosio te silne novčanice u Srbiju.E, dragi moj g.Aleks, meni je milije što sam trpeo i patio se sa porodicom sa onom platom od 4,5 maraka, jer su to naše pare,a ne krvave – agresorske. Pročitajte memoare ambasadora Mongomerija koji je vodio sve te stvari iz Budimpešte,pa će Vam se „sve kasti“.I to da su neke novine ili novinari „nezavisni“ , o su gluposti,to je mantra,nezavisnih nema,neko zavisi od svoje države,svog naroda,a neko od stranog,neprijateljskog,ako hoće da mu služi.U tekstu na ovom portalu prenete su izjave Lekića i ostalih.Pa i ambasade SAD. Pa koliko su se ti likovi nafatirali love(kada već pominjete da su neki iz og vremena milioneri) od zapada! Još jednom: Srbija se branila ne samo od oružane, nego od informativne agresije,pročitajte knjigu Lažima je počelo i videćete kao na dlanu šta su nam radili tkz. lažnim vestima koje sada tek,kada su u nesporazumu sa Moskvom, pominju zapadnjaci. Hvala na prostoru

    2. CIA snajka, CIA. Iz vašeg komentara možemo da izvučemo zaključak da je srpskom narodu potrebno više pismenosti i manje šizofrenije.

    3. Ilustrovana je nekada bii ugledni magazin koji se nije uplitao ni uzimso stranu u dnevnopolitickim sukobima. Mogla bi ladno sada promeniti ime u Ilustrovsna SNS politika.

  3. Sto bi rekao Petar Bozovic u Crnom Bombarderu:
    ….Pa ce onda da te pojede mrak.
    Kakav mrak pa zar nije ovo demokratsko drustvo?
    Demokratski mrak….
    Kolicina. demokratije koju koju sprovodi rezim AV, ozbiljno se razlikuje samo na polju politickih sloboda, na polju verskih, seksualnih, ekonomskih smo daleko najliberalnija evropska drzava
    Jovana Gligorijevic je u pravu ne treba poklanjati paznju, ali dolazi vreme kada ce ucenjeni kriminalci uredivati slobodnu stampu slobodnom procenom, a tada je sve moguce.

  4. Na konstataciju Vucicevog „novinara“ kako vi niste stali na stranu drzave za vreme ratnih sukoba ,treba podsetiti vaseg „kolegu“ da posao novinara nije da staje na bilo ciju stranu nego da bude objektivan I nepristrasan. Sto oni ocigledno nisu, nego su placeni da budu deo Vuciceve propagandne masinerije.

  5. Bruka. Ovoga Martica treba poslati u Hag da sa rodjakom pije kafu. Ipak, da nije bilo Vucicev izjava, ne bi bilo ni ovog teksta. Vucic , vise od svega, zeli da bude glavni urednik svih novina i dnavnih i nedeljnih. Zivio Danas, kao Tito

  6. ŽIVOPSNE SPLAČINE
    Sve mi nešto živopisno ove jeseni.Išarala jesen sve okolo,ne da ni jednom slikaru ni nakučiti.Al’ i sve drugo životopisano:Čedin pet’o,goveda i ovce,vrapci i gugutke,kučići…A,tek komšinica Cveta…Ja zaista ne znam,šta me je ovaj životopis spopao?! E ove splačine što nosim svinjama nisu živopisne.Mada čujem,ima i živopisnih splačina! Prodaju se na kiosku.Neke su čak i ILUSTROVANE! I kupuje narod.
    Laca iz Urovaca

  7. Možda nije moje da se mešam ali… Gde ste bili kada su gušili i na kraju ugušili jedan od najboljih medija svih vremena na ovim prostorima, portal e-novine.com, i njegovog glavnog i odgovornog urednika?
    Ćutali ste ili podržavali finansijsko iscrpljivanje i, na kraju gašenje, e-novina?
    E pa, iako se ne radujem vašoj nesreći, nije mi vas nešto ni posebno žao.
    p. s.
    Znam da nećete objaviti ovo ali sam morao da olakšam dušu.

Ostavite komentar


Društvo

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini 10

Sigurne staze predstavile rad na Panevropskom programu za transport, zdravlje i životnu sredinu u Narodnoj skupštini

Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije bilo je domaćin sastanka Partnerstva za zdravu aktivnu mobilnost u okviru sprovođenja Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu (Transport, Healthand Environment Pan-European Programme - THE PEP), koji je održan u Beogradu, u periodu od 23. do 25. aprila 2024. godine, a kojim je obeležen početak jednogodišnjeg predsedavanja Republike Srbije Upravnim odborom Panevropskog programa za transport, zdravlje i životnu sredinu, simboličnom predajom „štafetne palice“ Srbiji od strane prethodno predsedavajuće zemlje Austrije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bilja Krstić, muzičarka

Postoji mnogo razloga i načina da podržimo Danas. Jedan je da postanemo članovi Kluba čitalaca Danasa.