VMA: Otkaz zbog izostanka s posla

Ostavite komentar


  1. Pa i „ptice na grani“ znaju da ako duže od tri dana neopravdano odsustvuješ sa posla, sledi otkaz bez obzira da li si ili nisi samohrani roditelj. Ta zakonska stavka je važila i 1986. kada sam se prvi put zaposlio.

  2. Da smo u Evropi dobio bi „samohrani“ otac „zahvalnicu“ ekspresno za sami nagovestaj salabajzerskih sklonosti na poslu. A on posle kad pise cv za drugi posao neka vidi sta ce da slaze drugom poslodavcu kad ga ovaj pita kako i zasto je prestao da radi.u firmi (iz koje je izbacen). Alal vera ako mu prica prodje…

  3. Zaboravili su da napisu u saopstenju da je kao ucenik maltretirao profesore i gurao im prste u usta, opijao se po klubovima prilazuci par fejzbuk fotografija sa davnih proslava i da je najverovatnije u pitanju okoreli kriminalac odavno poznat policiji. Bar je tako drzava nastupila u slucaju Petra Djurica.

  4. Ugovor o privremeno povremenim poslovima predviđa ukupno radno angažovanje zaposlenog u trajanja od maksimalno 120 radnih dana u toku kalendarske godine. Shodno tome, zaposleni nije dužan da dolazi svaki dan na posao, nije dužan da opravdava svoje nedolaske, jer sveukupno u godinu dana treba da ima 120 radnih dana. Nekome nije odgovarao i to je to. Inače, na PP poslove zapošljavaju sve firme koje žele da izbjegnu regularno angažovanje zaposlenih na ugovor ili da ih zaposle za stalno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.