Vojni sindikat: Nezapamćen odliv kadrova iz vojske zbog nemara nadležnih 1Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Vojni sindikat Srbije ocenio je da je nemar Ministarstva odbrane prema profesionalnim pripadnicima vojske i njihovim pravima, glavni uzrok nezapamćenog odliva kadra od kad postoji Vojska Srbije.

„Sve je manje ljudi u vojničkom stroju, nema raketa, nema municije, isporuke hrane vojsci utanjile, dobavljači podižu cene dok su jedinicama vezane ruke jer nabavke treba da sprovedu ‘ovi gore'“, naveo je sindikat.

U saopštenju se tvrdi da je jedva nabavljeno nešto drva za grejanje na bazama prema Kosovu, ali da će ogrev biti problem ako bude nekih neplanskih vežbi.

„Dokle je došlo, najbolje ilustruje podatak da je u poslednjih nekoliko meseci, za oko 80 odsto profesionalnih vojnih lica isteklo važenje službenih vojnih legitimacija. Najveći apsurd je da se Ministarstvo odbrane javno hvali milionskim nabavkama vojne opreme, a nije u stanju da zanovi legitimacije profesiinalnim pripadnicima vojske za čiju izradu se vrednost opreme meri u par hiljada evra“, navedeno je u saopštenju sindikata.

Iz tog sindikata kritikovali su rukovodstvo Ministarstva odbrane i naveli da je „u poslednjih nekoliko godina desetkovalo našu vojsku više od svih ratova u kojima smo poslednjih decenija učestvovali“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari