Vojni sindikat Srbije: Notorna laž da je Vojska Srbije najjača oružana sila u regionu 1foto FoNet/Instagram predsednika Srbije

Vojni sindikat Srbije je danas okarakterisao kao “notorne laži” tvrdnje Ministarstva odbrane o tome da je zaustavljeno urušavanje Vojske Srbije i da je ona najjača oružana sila u regionu.

“Takođe je notorna laž da se materijalni položaj njenih pripadnika kontinuirano poboljšava, što dokazujemo činjenicom da Ministarstvo odbrane pruža ogroman otpor zaključenju Posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u odbrani i opstrukcijom priznavanja rerezentativnosti kod poslodavca Vojnom sindikatu Srbije”, navodi se u saopštenju.

Vojni sindikat tvrdi da više od polovine profesionalnih pripadnika armije ima platu na granici prosečne plate u Srbiji i manju.

Našu vojsku je pod istim rukovodiocima i menadžerima u Ministarstvu odbrane napustilo više od 10.000 profesionalaca, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da Informativna služba Ministarstva odbrane manipuliše činjenicom da služba u armiji predsedniku Vojnog sindikata Novici Antiću nije prestala “presudom” Vojnog disciplinskog suda, već naredbama i rešenjima nadležnih vojnih starešina, koji po zakonu izvršavaju odluke Vojnog disciplinskog suda.

Sve te odluke su, presudom Upravnog suda od 22. februara ove godine, oglašene nezakonitim i poništene, čime su poništene i sve posledice koje su ta nezakonita akta proizvela, a Antić je vraćen u službu sa činom kakav je imao, tvrdi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari