Novica AntićNovica Antić Foto: Beta/Miloš Miškov

Saopštenje Ministarstva odbrane o slučaju predsednika Vojnog sindikata Novice Antića dokaz je da u Ministarstvu „istrajavaju u nameri da prikriju činjenice“ ne navodeći da je doneta presuda o prekidu vojne službe i gubitka čina Novici Antiću zastarela, saopštio je danas Vojni sindikat Srbije (VSS).

Informativna služba Ministarstva odbrane, svesno i sa jasnom namerom obmanjivanja javnosti, ne navodi datume akata na koje se poziva i nigde ne ukazuje na činjenicu da su ona zastarela i da danas 2023. godine, ta akta ne znače apsolutno ništa i nemaju nikakvo pravno dejstvo, bavodi u saopštenju VSS.

Presuda Upravnog suda, iz decembra 2021. godine, na koju se u svom saopštenju poziva Ministarstvo odbrane, doneta pod koruptivnim radnjama, pritiscima i trgovinom uticajem direktora VBA Đure Jovanića i njegovih saradnika, tvrdi Vojni sindikat.

Odluka veća Upravnog suda, Odeljenja u Kragujevcu, kojim je predsedavala sudija Radmila Simić, najpre je bila takva da je tužba Novice Antića usvojena, ali je potom na ovo sudsko veće izvršen nezakonit pritisak da čak iz trećeg puta promeni svoju odluku na štetu predsednika Vojnog sindikata Srbije.

Ministarstvo odbrane svesno manipuliše činjenicom da Antićeva služba u vojsci nije prestala,“presudom“ Vojnog disciplinskog suda, već naredbama i rešenjima nadležnih vojnih starešina, koji po zakonu izvršavaju odluke Vojnog disciplinskog suda.

Rešenja su „sva do jednog presudom Upravnog suda, od 22. februara2023. godine, oglašena nezakonitim i poništena, čime su poništene i sve posledice koje su ta nezakonita akta proizvela, a Novica Antić vraćen u službu sa činom koji je imao“, navodi Sindikat.

Ranije danas Ministarstvo odbrane je saopštilo da je, Antić poglašen krivim zbog disciplinskih prestupa „učestvovanje u protivpravnim sindikalnim aktivnostima“ i „povreda načela nepristrasnosti ili političke neutralnosti“.

„Samim tim, insinuacije koje u pojedinim medijskim napisima dovode u vezu prestanak vojne službe Novice Antića i nedavne njegove nastupe u medijima u vezi sa stanjem u vojsci tendenciozno su stavljene u kontekst koji ne odgovara istini, a sve u cilju dovođenja javnosti u zabludu i stvaranja iskrivljene slike o stvarnim razlozima“, navelo je Ministarstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari