Vojnici plaćeni manje od volova i konja

Kontroverze oko novog filma Lazara Ristovskog "Čarape kralja Petra"

Ostavite komentar


  1. Лоше је поређење са животињама у погледу хонорара. Животиње по правилу и јесу свуда боље плаћене од статиста – маца, куца, змија, папагај, миш, чак и „тренирани“ инсекти, па и коњи и друге животиње.
    Друга су ствар понижавајући однос, лоши радни услови и мала плата. Не добијају ни од државе по дану више од тога што је хонорар за снимање.

  2. Sad je jasna potreba Ristovskog za govorancijom na SNS mitingu u Sava Centru.

  3. Od koga gospodin Ristovski dobija sredstva za finansiranje volova i konja? Da li od onoga, kojeg je javno podržao pred izbore?

  4. Civilizovani deo planete bi trebao zabraniti genocidnoj državi da ima vojsku.

  5. Pa ako bi smo slikovito prikazali KONJE I VOLOVE, kao kontraverzne biznismene, a VOJNIKE kao obican NAROD, dobijamo idealnu sliku danasnjice. Sto bi napisao RADOJE DOMANOVIC, konji i volovi su svoju dnevnicu- glavnicu sami sebi odredili 10 puta vrednijom od NARODA. Kako ni Vojnom sindikatu nije jasno da li je bila javna nabavka za snimanje filma, i ako sa zakasnjenjem predlazem OGLAS sledece sadrzine u vezi ovog posla kako bi sve bilo transparentnije:
    -Posto smo nabavili odlicne TOPOVE, od kojih, kako je i proba pokazala, danas u svetu nema boljih, to nam je potreban i NEPRIJATELJ koga cemo potuci do nogu . Neprijatelj se ima prijaviti Ministarstvu vojnom sa potrebnim dokumentima sa ponudom u zatvorenoj koverti. Mora podneti DOKAZ o sposobnosti da bude potucen do nogu. Ko ima jace svedozbe da je vise puta TUCEN, taj ima prvenstvo. Oferti se podnose do kraja meseca septembra zakljucno, jer posle tog roka mislimo da preduzmemo VELIKU AKCIJU, a naime:
    Objavicemo da trazimo konkursom PREDUZIMACA za oslobodjenje vascelog Srpstva. Cene pogodbe podneti za celokupno oslobodjenje i za pojedinosti. Za samu Makedoniju, jer je to na parce, platicemo 20 odsto manje.
    MAJKA SRBIJA
    Sve je isto kao i danas, a dogodilo se l905. godine, kada se takodje TRAZIO POGODAN NEPRIJATELJ.

  6. Sve je tacno. Bili smesteni za dz u naspj skoli nekoliko dana. Oni vojnici stvarno izgledaju kao da su bili na solunskom frontu. Dobiju po smrdljivu konzervu i pola hleba i jedi, kusaj. Uzas. O uslovima spavanja necu da pricam. Ponizavajuce i sramota

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zoran Panović, novinar

Mislim da bi bilo krajnje pošteno i odgovorno da se ljudi koji zaista vole Danas učlane u Klub čitalaca Danasa.