Vojska Srbije izvela taktičku vežbu 'Tisa 2021' kod Titela 1Foto: MOD

Vojska Srbije izvela je danas taktičku vežbu „Tisa 2021“ na privremenom poligonu kod Titela u kojoj je učestvovalo više od 350 pripadnika Prve brigade kopnene vojske i Rečne flotile, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

„Uspešna realizacija taktičke vežbe ‘Tisa 2021’ pokazala je visoku osposobljenost komandi i jedinica Kopnene vojske za planiranje i izvođenje operacija u sadejstvu i realizaciju svih namenskih zadataka“, navodi se u saopštenju.

Glavninu snaga činile su mehanizovane i oklopne jedinice Prve brigade kopnene vojske, koje su uz vatrenu podršku drugih jedinica prikazale složene borbene radnje prilikom nasilnog prelaska reke, borbe po dubini i gonjenja neprijatelja.

Snage u sadejstvu iz sastava Rečne flotile prikazale su mogućnosti za prevoženje borbenih jedinica brodovima i skelama i formiranje pontonskog mosta.

Prezentovane su i mogućnosti logističkih jedinica za transport snaga, snabdevanje ubojnim sredstvima, održavanje i opravku borbenih sredstava, kao i medicinsko zbrinjavanje ranjenih i povređenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari