Vozila težine do 24 tone mogu preko mosta u Bačkoj Palanci ka Iloku: Zabranjeno stvaranje kolona, brzina ograničena do 30 kilometara na sat 1Foto: BAP vesti

Preko mosta koji spaja Bačku Palanku i Ilok mogu da saobraćaju vozila najveće dopuštene mase do 24 tone, dok je stvaranje kolona zabranjeno.

Most koji deli Srbiju i Hrvatsku još čeka moguću rekonstrukciju, a dok se to ne desi Hrvatske ceste objavile su novi specijalistički izvještaj o stanju mosta.

Granični prelazi nalaze se sa obe strane mosta, a sem ograničenja u težini vozila, zabranjeno je stvaranje mogućih kolona, a brzina kretanja ne sme biti veća od 30 kilometara na sat.

Milorad Paripović, član veća opštine Bačka Palanka zadužen za saobraćaj potvdio je ove odluke o ograničenjima u saobraćaju.

Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske su u svom novom saopštenju kazali da je da vizualni pregled mosta od strane Hrvatskih cesta nije utvrdio nikakva oštećenja.

Ipak, s obzirom da konstrukcija mosta nije u potpunosti pregledana, donete su ove ograničavajuće mere u saobraćaju.

Podsetimo, na osnovu preliminarnog pregleda vidljive konstrukcije mosta Bačka Palanka – Ilok, koji je obavljen 6. januara, nakon što je brod „Antonija“ koji je, pod zastavom Nemačke, sa dve potisnice u nizvodnoj plovidbi putovao iz Linca ka Smederevu i udario u stub mosta, prelaz je bio dozvoljen samo vozilima mase do tri i po tone.

Na osnovu vizuelnog pregleda mosta i tom prilikom nisu pronađena oštećenja.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari