Vranjanac koji je pokušao suicid na lekarskoj opservaciji u Kliničkom centru u Nišu: Odbija neophodnu hirušku intervenciju 1Foto: Univerzitetski klinički centar Niš

Čovek star 41 godinu koji je u Vranju pokušao suicid skočivši sa kuće u vranjskom naselju „Odžinka“ nakon što je sa teškim telesnim povredama adekvatno zbrinut u ZC u Vranju, prebačen je na lečenje u Klinički centar u Niš.

Novinaru Danasa kasno popodne iz Kliničkog centra u Nišu, gde je teško povređeni muškarac primljen sinoć oko 20 sati, potvrđeno je da on „ima teške telesne povrede, ali da odbija bilo kakvu neophodnu hirušku intervenciju“.

-Pacijent odbija neophodan hirurški zahvat, zbog prirode njegovih povreda nakon što je skočio sa kuće, i za sada se nalazi, i dalje na opservaciji na Uregentnom odeljenju interventne medicine Kliničkog centra u Nišu – potvrđeno je novinaru Danasa u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Iz KC Niš navode da je „reč o pacijentu koji je pokušao suicida pa je potpuno za sada problematična njegova komunikacija sa lekarima koji komuniciraju sa njime jer se nalazi pod stalnim nadzorom zdravstvenog osoblja“.

Uprkos tome što ga je više komšija pozivalo da odustane od namere da skoči sa porodične kuće, četrdesetojednogodišnji čovek se bacio  na trotoar, i zadobio teške telesne povrede, više lomova, kao i povredu grudnog koša i glave.

„Adekvatno je zbrinut brzom intervencijom službe Hitne pomoći, a multimedicinski su njegovo zdravsteveno stanje nadgledali do transporta u KC Niš, lekar sa hirurškog, ortopedskog, kao i odeljenja urgentne medicine“, rečeno je danas popodne novinaru Danasa u ZC Vranje.

Ovo je treći ucident u poslednja dva dana na jugu Srbije, jer je prethodno u Hostelu u Bujanovcu pronađeno telo preminulog muškarca starog 31. godinu, državljanina Severne Makedonije, a potom i besmrtno telo starice (86) u selu Gradnja na području Poljanice u vranjskoj opštini.

Istragu o ovim smrtnim slučajevima vodi policija u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Vranju, a prema nezvaničnim podacima naložena je obdukcija tela preminulih osoba, nakon čega će se znati stvarni uzroci smrt.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari