Vranje: Dezinfekcija Osnovnog suda nakon prvog slučaja korone 1Vranje Foto: Vojkan Ristić

Nakon što je prisustvo virusa korona potvrđeno kod jedne osobe iz Vranja u gradu su odmah preduzete mere predostrožnosti.

„Važno je da je već obavljena opsežna epidemiološka anketa, analiziraju se svi kontakti koje je zaraženi imao, tako da su svi u kućnoj izolaciji, kao i porodica zaražene osobe. Izvršena je dezinfekcija Osnovnog suda u Vranju, gde je osoba radila, a sud će do daljeg biti zatvoren. Stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju imaće punu podršku lokalne samouprave u vršenju kontrole daljeg širenja virusa korona“, rekao je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba donet je zaključak da se poveća broj lekara koji će dežurati u kol centru ZZJZ u Vranju, jer ima veliki broj poziva građana. To će biti lekari koji su primljeni u okviru projekta ,,Unapređenje dostupnosti zdravstvene zaštite na primarnom nivou i farmaceutske zaštite“.

Očekuje se da bi ZU Apoteka Vranje trebalo da dobije nove količine asepsola, alkohola i reagenasa za pripremu gelova za dezinfekciju.

Zdravstvenom centru u Vranju velika pomoć stiže od Jumka koji šije zaštitnu opremu, tako da će zaposleni biti pokriveni zaštitnim skafanderima i maskama, a pojačana je i dezinfekcija svih odeljenja i službi.

U stalnom dežurstvu su sanitarna i tržišna inspekcija i oni deluju u svojim domenima, iako se dešava da nailaze na probleme sa građanima, koji su neretko vrlo nedisciplinovani.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.