Vranje: Uručene Svetosavske nagrade 1Foto: Vojkan Ristić

Godina za nama bila je podjednako teška kao i prethodna, jer smo se takođe borili sa nevidiljivim neprijateljem, oličenim u koronavirusu. Ali pored toga i osnovci i srednjoškolci su pokazali da su, uprkos svemu, spremni da se takmiče i osvajaju nagrade, rekao je gradonačelnik Slobodan Milenković.

Nagrada za najbolju ustanovu u oblasti vaspitno-obrazovnog rada za 2021. godinu dodeljena je  OŠ „Vuk Karadžić“, nagrada ,,Sveti Sava“ za najboljeg vaspitača  pripala je Svetlani Radosavljević, pedagoškinji Predškolske ustanove ,,Naše dete’’.

Za najboljeg nastavnika predmetne nastave osnovne škole izabran je Branimir Stošić, profesor fizičkog vaspitanja u OŠ ,,Vuk Karadžić’’.

Nagrada ,,Sveti Sava” za najboljeg profesora predmetne nastave srednje škole za 2021. godinu dodeljena je Vesni Bogdanović, profesorki geografije Gimnazije „Bora Stanković“.

Za najboljeg učenika osnovne škole u 2021. godini izabran je Danilo Stamenković, učenik OŠ ,,Branko Radičević’’, a za najboljeg srednjoškolca proglašen je Filip Đorđević, učenik Gimnazije „Bora Stanković“. 

Nagrada za najboljeg studenta prvog stepena osnovnih akademskih ili osnovnih strukovnih studija fakulteta ili više škole za 2021. godinu  pripala je Tijani Stanojković, studentkinji Medicinskog fakulteta VMA u Beogradu. 

Najbolji profesor razredne nastave nije proglašen jer nije bilo predloga. Nagrada za najboljeg veroučitelja-katihetu dodeljena je Nikoli Pavloviću, veroučitelju Gimnazije ,,Bora Stanković’’. 

Svečanost uručenja nagrada održana je u sali Pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari