Vranje večeras: Snežna "novogodišnja noć" usred ranog proleća 1Vranje:Autobuska stanica večeras. Foto:V.Ristić/Danas

Uz temperaturu od maksimalnih četiri stepena u plusu, tokom večeri Vranje i širu okolinu zahvatila je jaka snežna vejavica koja je podsetila na zimsko vreme. Noćas se očekuje poledica na lokalnim i regionalnim putevima, jer će temperatura biti ispod nule.

Veče u Vranju protiče u potpuno zimskoj atmosferi. Novinar Danasa je zatekao srednjoškolce na Autobuskoj stanici u Vranju koji su krenuli kući nakon završetka popodnevne nastave.

-Sneg, baš lepo. Kada ga već nije bilo usred zime, a sada se pojavio u proleće – priča nam Jovana, koja pristaje da za Danas pozira sa svojim školskim drugom. Jaki udari vetra prate snežne talase koji se ređaju jedan za drugim.

Iz Saobraćajne policije u Vranju kažu da su lokalni i regionalni putni pravci klizavi i savetuju „vožnju bez upotrebe alkohola tokom večeri jer to dodatno može da ugrozi njihovu i sigurnost drugih učesnika u saobraćaju“.

Sneg je dodatno iznenadio putare, koji su krenuli da posipaju regionalne putne pravce Surdulica – Valjavica – Vlasina okruglica, kao i prema Bosilegradu, gde su danas tokom dana zabeleženi snežni nanosina putevima od deset santimetara snega. Poledica se tokom noći očekuje na putnim pravcima Vranje – Prohor Pčinjski – Trgovište – Radovnica, kao i na putnom pravcu od Vranja prema Poljanici.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari