Vranjski PSG pita o kriminalnoj grupi osumnjičenoj za ilegalni prevoz migranata, iz lokalnog SNS ćute 1Foto: Dušan Pešić

Vranjski odbor Pokreta slobodnih građana (PSG) obratio se javnosti saopštenjem u kome su navedeni detalji u vezi sa slučajem hapšenja organizovane kriminalne grupe koja je osumnjičena za ilegalan prevoz migranata na teritoriji Srbije. U dopisu PSG piše da je „zbog informacija koje kruže Vranjem, zbog uznemirenosti i ozlojeđenosti građana“ lokalni odbor partije „dužan da institucijama, lokalnoj vlasti ali i lokalnim političkim činiocima“ postavi neka pitanja u vezi sa slučajem. Reakcija Srpske napredne stranke (SNS) na ovo saopštenje je izostala.

U pismu PSG se navodi da „neće dozvoliti da najškolovaniji Vranjanci i Vranjanke beže glavom bez obzira, dok se okoreli kriminalci nagrađuju radnim mestima u javnom sektoru, gde uredno primaju plate iz džepova svih građana, kako ne bi ni dolazili na posao, već da bi se bavili stranačkim i kriminalnim radnjama“.

„Nećemo dozvoliti da u predizbornom periodu ova kriminalna vlast glumi borbu protiv kriminala, objavljuje čak i dramatične snimke hapšenja kriminalaca, ne objavljujući, pritom, da se radi o njihovim stranačkim kolegama“, piše u saopštenju.

Gradski odbor PSG u dopisu pita da li su trojica Vranjanaca, pripadnici ove organizovane kriminalne grupe od kojih je jedan označen njenim organizatorom, na bilo koji način povezani sa lokalnim partijskim vrhom.

Saopštenje PSG je uzburkalo javnost jer, između ostalog, ova stranka postavlja pitanje: „Da li su sva trojica uhapšenih istaknuti članovi jedne velike stranke koja je na vlasti kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou?“.

„Da li je jedan od uhapšenih, A. V, sa podebljim dosijeom i kolekcijom prijava ali i osuda, zaposlen u jednom od lokalnih javnih preduzeća? Da li je u trenutku zapošljavanja u javnom preduzeću i dalje bio na izdržavanju kazne kućnog zatvora, ‘sa nanogicom’? Da li mu je direktor ovog javnog preduzeća omogućavao da u toku radnog vremena obavlja kriminalne delatnosti, dok mu je uredno upisivano prisustvo na radnom mestu?“, samo su neka od pitanja upućena vranjskim institucijama i lokalnoj vlasti.

Vranjski PSG pita o kriminalnoj grupi osumnjičenoj za ilegalni prevoz migranata, iz lokalnog SNS ćute 2
Vranjski naprednjaci bez odgovora / Foto: Dušan Pešić

Posebno će vranjskoj čaršji biti zanimljiv deo dopisa u kome odbor PSG piše o potencijalnoj vezi između uhapšenih za prevoz migranata i obezbeđenja na Vučićevom mitingu, prošlog ponedeljka, u Vranju.

„Da li su dvojica od trojice uhapšenih A. V. i R. P, 14. marta obezbeđivali predizborni miting predsednika SNS u Vranju, kada su napali aktivistu nevladine organizacije Kreni-promeni i polomili mu mobilni telefon?“, obraća se PSG direktno vladajućem SNS-u.

U saopštenju ova partija dalje pita da li ima istine u tome „da su, prilikom upada kod jednog od osumnjičenih, policajci pronašli spisak sa imenima dužnika i da li je tačno da se na tom spisku nalaze imena više lokalnih funkcionera“.

„Da li se sada celokupna krivica pokušava svaliti na jednog od članova grupe, označavanjem njega kao organizatora, dok su pravi organizatori, nalogodavci i ljudi koji su vodili celokupan posao i dalje na slobodi? Da li su stvarni organizatori, inspiratori i pokrovitelji ove kriminalne grupe, i dalje na slobodi, takođe istaknuti članovi i funkcioneri jedne velike i vladajuće stranke?“, pitaju iz lokalnog odbora PSG.

Dopisnik Danasa uputio je na zvaničnu imejl adresu pitanja GrO SNS, kako bi vladajuća stranka dala komentar na navode iz saopštenja PSG, ali do objavljivanja ovog teksta odgovor vranjskih naprednjaka nismo dobili.

Viševesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari