Vredna donacija Kine zdravstvenim ustanovama u Bosilegradu i Trgovištu 1Ugovor o donaciji opštini Bosilegrad. Foto: MZ

Ministarka zdravlja Republike Srbije dr Danica Grujičić i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo boravile su u Bosilegradu, gde su uručile donaciju u vidu medicinske opreme i sanitetskih vozila namenjenih zdravstvenim ustanovama u više gradova u Srbiji.

Danas smo se okupili ovde kako bi obeležili uspešnu realizaciju projekta ,,AID“, kojim je NR Kina donirala pedijatrijsku i neonatološku medicinsku opremu, kao i 10 ambulantnih vozila Republici Srbiji.

Oprema je namenjena zdravstvenim ustanovama u Bosilegradu, Trgovištu, Nišu, Šidu, Kladovu i Beogradu. Kinesko prijateljstvo osetili smo posebno tokom pandemije, ali se ta saradnja, naročito na polju zdravstva nastavila i unapredila o čemu svedoči i današnji susret.

Naš cilj je ulaganje što više sredstava u prevenciju bolesti, a da bi to bilo moguće, potrebno je da uslovi lečenja budu jednaki za sve, da i male sredine kao što je Bosilegrad mogu da ponude svojim stanovnicima dobru zdravstvenu zaštitu i mogućnost da svoje zdravlje kontrolišu i čuvaju“, istakla je ministarka Grujičić.

Prisutnima se obratila i ambasadorka NR Kine u Srbiji Čen Bo zahvalivši se na srdačnoj dobrodošlici u opštini Bosilegrad koja spada u red nedovoljno razvijenih u Srbiji.

,,Kina i Srbija su čelični prijatelji, koji pomažu jedni drugima. Drago nam je što možemo dati doprinos čuvanju zdravlja srpskih prijatelja, a posebno dece“, naglasila je ambasadorka.

Na skupu je govorio i predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev istakvši je da će ova donacija mnogo značiti građanima Bosilegrada. U ime rukovodstva Grada Vranja događaju je prisustvovao član Gradskog veća Nikola Popović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari