Bosilegrad

Zaharijev juri šesti predsednički mandat 1

Zaharijev juri šesti predsednički mandat

Opštinska izborna komisija u Bosilegradu proglasila je na lokalu dve izborne liste „To smo mi – Vladimir Zaharijev – Aleksandar Vučić“ i listu „Srpska radikalna stranka – Aleksandar Šešelj“.

Vlasinska visoravan u snežnoj blokadi 4

Vlasinska visoravan u snežnoj blokadi

Putnički saobraćaj na regionalnom putnom pravcu Surdulica – Vlasina okrglica odvija se otežano uz trideset santimetara na kolovozu.

Zaharijev: Ne znam za bugarske lekare 5

Zaharijev: Ne znam za bugarske lekare

Predsednik opštine Bosilegrad Vladimir Zaharijev rekao je danas FoNetu da je svako ko želi dobro Bosilegradu dobrodošao u tu opštinu i dodao da je pri tome neophodno i da poštuje zakone države Srbije.

Dačić: Dobri odnosi sa Bugarskom 6

Dačić: Dobri odnosi sa Bugarskom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je danas u Bosilegradu sa predsednikom Vlade Bugarske Ognjanom Gerdžikovim o što skorijem sprovođenju zajedničkih projekata.

Virus gripa i neprohodni putevi najveći problem 7

Virus gripa i neprohodni putevi najveći problem

Nakon ukidanja vanredne situacije na području vranjske opštine tokom jučerašnjeg dana nastavljeno je raščišćavanje seoskih puteva na području Poljanice, Barelića, Krive Feje i Besne Kobile, gde zbog niskih temperatura postoje zaleđeni nanosi snega.

Školovanje na bugarskom jeziku 8

Školovanje na bugarskom jeziku

Direktor Osnovne škole „Georgi Dimitrov“ iz Bosilegrada Metodi Čipev izjavio je FoNetu da su za učenike koji se školuju na bugarskom jeziku odštampani osnovni udžbenici za prvih šest razreda, dok se za sedmi i osmi tek očekuju, kao i radne sveske koje su u pripremi.

Najviše novca ide u Bosilegrad i Dimitrovgrad 9

Najviše novca ide u Bosilegrad i Dimitrovgrad

Savet ministara Republike Bugarske odobrio je finansijsku pomoć u oblasti saradnje za razvojne projekte koji su upućeni Ministarstvu spoljnih poslova od strane različitih institucija i organizacija u Srbiji.

Sve manje migranata koji ilegalno ulaze u Srbiju 10

Sve manje migranata koji ilegalno ulaze u Srbiju

Posle skoro mesec dana od kako traje koordinirana akcija pripadnika vojske i policije u nadgledanju blizu pet stotina kilometara državne granice sa Makedonijom i Bugarskom efekti su primetni.

Otkriveno više grupa krijumčara ljudi 12

Otkriveno više grupa krijumčara ljudi

U Prihvatnom centru u Preševu danas je bilo nešto više od dve stotine migranata iz Sirije, Avganistana i Pakistana. Oni su u manjem broju poslednjih dana stizali iz pravca sela Tabanovci u Makedoniji koje je najbliže granici sa Srbijom. Oni su zdravstveno i higijenski zbrinuti u potpunosti a redovno dobijaju i hranu.

Šteta od bolesti "kvrgave kože" premašili 100.000 evra 13

Šteta od bolesti "kvrgave kože" premašili 100.000 evra

Nakon što je opštinama Pčinjskog i Jablaničkog okruga iz EU stiglo oko 50.000 doza vakcina protiv virusa koji izaziva stočnu bolest nodularni dermatitis, poznatiju kao „kvrgava koža“, prema potvrdama zvaničnika epidemija jenjava.

Vranje peta opština gde se pojavila bolest "Kvrgave kože" 14

Vranje peta opština gde se pojavila bolest "Kvrgave kože"

Laboratorijske analize uzoraka zaraženih grla u selu Gradnja u Poljanici, potvrdile su sumnje da se virus „kvrgave kože“ koji napada stoku pojavio i na teritoriji Vranja, rekao je novinarima Aleksandar Janjić, gradski većnik za poljoprivredu.

Zaharijev: Bez vakcine sledi potpuno uništenje stočnog fonda 15

Zaharijev: Bez vakcine sledi potpuno uništenje stočnog fonda

Situacija u opštini Bosilegrad je i nakon avio-zaprašivanja protiv komaraca koji šire virus „kvrgave kože“ krajnje alarmantna. Do sada je moralo da bude uništeno više od sto grla stoke – rekao je juče kasno po podne za naš list Vladimir Zaharijev, predsednik opštine Bosilegrad.

PrvaPoslednja