SSP: U Bosilegradu privedene žene koje su Vučiću htele da predaju pismo o teroru lokalne vlasti 1Bosilegrad, Foto: Dušan Pešić/Danas

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je policija u Bosilegradu danas „protivzakonito“ privela na informativni razgovor dve žene, koje su, po navodima SSP, predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, tokom njegove posete tom mestu, htele da predaju pismo u kom optužuju lokalnu vlast za „teror“.

Daniela Mihajlović i Miljana Stoiljković su, po navodima SSP, krenule iz Surdulice kako bi Vučiću predale pismo, ali ih je na izlazu iz tog mesta policija „zaustavila, pretresla i oduzela pismo“.

„A onda su ih ponovo zaustavili u Bosilegradu, strpali ih u policijski auto i odveli u stanicu na informativni razgovor, pri čemu su obe žene protivzakonito lišene slobode i onemogućeno im je pravo na advokata“, navela je poslanica SSP iz Niša, Jelena Milošević.

Zatražila je hitnu reakciju ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, navodeći da „nikad više niti jedan građanin ne sme da bude šikaniran jer svoje mišljenje iznosi javno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari