Upozorenje na veću količinu padavina i vlažan sneg: Kakvo nas vreme očekuje narednih sedam dana? 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije, danas se očekuje veća količina padavina u Podrinju i na jugozapadu Srbije, od 30 do 40 mm za 24 časa, uglavnom u Mačvanskom i Zlatiborskom okrugu.

U Vojvodini, Beogradu, Šumadiji, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji u prvom delu dana očekuje se pretežno sneg, a sredinom dana i posle podne padavine će oslabiti uz pojavu i kiše i snega.

Uveče i tokom noći ponovo sneg uz pojačanje intenziteta – očekuje se snežni pokrivač ukupne visine od 5 do 20 cm, na zapadu i jugozapadu Srbije lokalno i više.

Na jugu Moravičkog i Raškog okruga pojava kiše koja će se lediti na tlu.

RHMZ objavio je izglede vremena i za narednih sedam dana.

U Srbiji će sutra biti oblačno, hladno i uglavnom suvo vreme, osim na jugu i istoku gde će veći deo dana u nižim predelima padati kiša, a na planinama sneg, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura od -1 na severozapadu do 7 na jugu, a najviša od 2 do 12 stepeni.

Vetar slab i umeren, severni, u Negotinskoj Krajini i na severu Vojvodine povremeno jak, posle podne i uveče u slabljenju.

U Beogradu će sutra biti oblačno, hladno i uglavnom suvo vreme, a sneg će ponovo početi da pada uveče i u toku noći. Temperatura od oko 0 stepeni Celzijusa do 2 stepena.

U narednih sedam dana u Srbiji će biti oblačno i hladno, uz manji porast temperature. Kiša će povremeno padati na jugu i u centralnim delovima zemlje, a sneg na zapadu i jugozapadu. U Vojvodini uglavnom suvo vreme.

U Beogradu će naredne sedmice biti oblačno i hladno uz manji porast temperature, a slab sneg moguć je u utorak ujutro, dok je u sredu i četvrtak očekivana kratkotrajna kiša.

Biometeorološka prognoza za ponedeljak, 27. februar 2023. godine:

Kao posledica biometeorološke situacije kod meteoropata su mogući reumatski bolovi, nervoza i glavobolja, a kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim oboljenjima savetovan je oprez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari