Vremenska prognoza za 10 dana: Svežije sa pljuskovima i grmljavinom 1Foto: Beta/Miloš Miškov

U narednih desetak dana u Srbiji će biti nestabilno i malo svežije vreme.

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, pljuskovi i grmljavine koji se na području Srbije očekuju u petak (16.09.) lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. Najviša temperatura od 23 stepena na severu Srbije do 32 stepena u Timočkoj Krajini i na jugoistoku.

U subotu (17.09.) se grmljavinski procesi očekuju još na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša, koja će uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelji (17/18.09.). Na severu i zapadu Srbije oblačno i osetno hladnije s kišom, dok se na jugu i istoku Srbije i dalje očekuju pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine uveče i u toku noći kada će početi da duva jak i olujni severozapadni vetar.

Meteorolozi prognoziraju da će u nedelju biti hladno uz postepeno razvedravanje, a posle podne i uveče će sevepozapadni vetar biti u postepenom slabljenju.

„Od ponedeljka do 22. septembra biće hladno vreme za ovo doba godine uz maksimalne temperature od 15 do 20 stepeni, a prolazna naoblačenja s kišom se očekuju u ponedeljak i četvrtak“, navode iz RHMZ.

Narandžasto upozorenja na oluje sa grmljavinom za 16. i 17 septembar najavljuju i na sajtu accuweather.com. Za naredni vikend (23., 24. i 25. septembar) u Beogradu najavljuju oblačno sa kišom. Tepreratura će biti od 16 do 19 stepeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari