Vrh Crkve zaseda u Pećkoj Patrijaršiji: Brige zbog dogovaranja Beograda i Prištine o Kosovu

Ostavite komentar


  1. „… gde je neprekidno prisutna osam vekova.“
    Prisutnost, bez obzira koliko dugo, ne daje ti za pravo da nesto proglasujes svojim.

  2. Ta bratija kompletno može da okači svoje mišljenje mačku o rep.

  3. Jedan čovek je svojom voljom otudjio deo teritorije tj. AP KOSOVO I Metohija radi ličnih interesa, na redu je AP Vojvodina, pa Raška, pa istočna Srbija pa… I sve će to uraditi ako ga narod ne zaustavi.

  4. Зашто се Сабор СПЦ не одржи у Пећи јер је Седиште СПЦ у Пећи и Београду

  5. Да ли новинари Данаса читају новине? Привремене власти КиМ нису дозволиле улазак Патријарха и епископа на КиМ у црквеној ствари. Да ли је могуће да сте баш толико неинформисани?

  6. Ljudi su u pravu.. Kosovo nikada ne sme i nece biti nezavisno i za to treba i mora se boriti i SPC kao izaslanik Boga i pravde.

  7. Živi bili pa videli. Čim oni nama toliko traže znaju i oni da je naše.
    Veru ako sačuvamo, daće nam Bog sve što nam za sreću treba.

  8. Изгледа да београдски комунисти нису пожељни у срцу Србије.

  9. Žalosna propaganda….Najlakše je braniti Kosovo praznim pričama iz udobne fotelje u Beogradu.Pećka Patrijaršija je vekovno sedište SPC….Kad se patrijarh vrati gde mu je i mesto.,..Možda može i Srpsko živalj na vekovno ognjište.Pozdrav.

  10. @Beqa
    Odlično, to tek može da se primeni i na drugu stranu. Sami sebi skačete u usta

  11. Космет је под окупацијом НАТО пакта и када то сви схватимо биће нам јасно зашто су спречили улазак Патријарха и осталих Епископа на Космет.

  12. Da se ne vraćaju odatle i da im se pridruži patrijarh. Mesto mu je u Peći.

  13. Beqa# to sto zivis na KIM ne daje ti pravo da tu teritoriju odvajas od Republike Srbije.

  14. Srpski pravoslavni investitori i dalje žive u srednjem veku i to ne žele da promene. Ako imaš nešto da kažeš, idi u sedište NATO pakta i sve im saspi u lice. Nemojte da zamlaćujete narod i da prizivate rat.

  15. Crkva se mora uključiti,tako je uvek bilo kroz istoriju, inače propadosmo

  16. Kak pisete,pisite tacno.Patrijarh je vracen sa administrativne granice sa sve episkopima i ne moze ni biti na Kosovu,ali vama je bitnije da ne blatite Kurtija,makar pogresno izvestavali.Malo istine nebi vam skodilo.Hvala!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 15. i 16. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.