VSS kritikuje medije i osuđuje majke

Nakon pisanja Danasa o tvrdnjama majki da su zbog sprege u pravosuđu izgubile starateljstvo nad decom, oglasio se Visoki savet sudstva

Ostavite komentar


  1. Не каже се ““““суткиња““““! Не кварите српски језик неократизмима!!!

  2. Pitam se kojoj su stranci bliski dotični predstavnici VSS hmmmmmm…

  3. Radila sam u pravosudju par godina, a onda ga napustila debelo razocarana u sve..u uslove rada, u plate, u strucnost…  Jedna od retkih osoba koja se istice svojom profesionalnoscu i dobrotom je sudija Matija. Zato sam duboko razocarana sto Danas, jedine novine koje citam, pocinje da lici na nesto sto mu ne prilici.
    Napisacu samo ono sto znam, jer sam imala prilike da se raspitam o predmetu pevacice Sindi..to je ono sto je autor ovog teksta trebalo da uradi. Elem, ceo predmet je vodila sudija cijeg se imena ne secam. Vodila ga je dugo, a onda je otisla iz suda, pa je predmet dopao sudiji Matiji. Bila su dva vestacenja i oba je odredila ta prethodna sudija. Taj vestak Nada je bila deo komisije. To je izgleda jos jedan detalj koji autor ne zna-da u porodicnim sporovima uvek vestaci komisija, a ne pojedinac. Inace, privremenu meru i presudu u tom sporu je potvrdio i Visi i Apelacioni sud! U ovakvim sporovima inace konacno presudjuje apelacija i samo neko ko nikad nije usao u sud misli da je prvostepeni sud nesto posebno.
    Vase istrazivanje se svelo na pretragu po netu i prenosenje tekstova iz neke zute stampe, kakav je Blic.
    A za drugi predmet iz vaseg teksta-jasno je. Tu je sudija odredio vestake a izbegao da vestak bude ta Nada..dakle u oba predmeta on nije nju odredio..a da sprega ne postoji dokazuje i to da je resenje bilo privremeno i da je mera ukinuta. Inace, sudije nikad ne poveravaju decu, a da im strucnjaci ne daju nalaz. Za sve ove vase pausalne navode bio je dovoljan jedan poziv sudu da se informisete o predmetu i bilo bi vam receno sve gore navedeno.
    E moj Danase..nikad nisi bio povrsan..zapravo, mozda je povrsan samo autor ovog teksta. Podrska svim roditeljima u borbi za starateljstvo, ali ne na teret sudija koji odgovorno rade svoj posao. Sudija Matija je uzor svima koji su imali prilike da rade sa njim, pocevsi od pripravnika pa do sudija.

  4. Na svojoj kozi sam osetila kako je kad sudija brani oca i gleda najbolje interese bogatog i bahatog oca umesto najbolji interes deteta.Mog bivseg partnera zastupala je Marjana iz adv kancalarije Dragana Krajinovica.cekam da Apelacija ispravi sramnu presudu ako ne boricu se do Strazbura.Bog je veliki svako zlo se vrati

  5. Neverovatno koji komentari. Deca se dodeljuju u Srbiji u 99% slucajevima majkama, a onda kada se neko dete dodeli ocu, katastrofa. Uigrana sema kako majke dobijaju decu je da se muz tuzi za nasilje u porodici, kao navodno on je psihicki uznemirava, zatim da se zamoli neka komsinica da pred sudom iznese observaciju da je on dolazio da je uznemirava i onda ga lepo osude za nasilje, kako to lepo zvuci, i onda mu oduzmu dete. Istina je sasvim drugacija. Naime, pojedine devojke najpre upecaju dobro stojeceg muskarca, pricaju mu da ne bi mogle da zive bez njega, medjutim kad zatrudne, pokupe se i odu kod roditelja, podnesu tuzbu, razvedu se, ali traze dobru alimentaciju, Deca ne zanimaju sto se i vidi po tome sto ih odmah daju u vrtice ili kod babe i dede, one se lepo montiraju i s kucicima na straftu u lov na nove sponzore. Drugim, recima slobodne ceo zivot, ne mora nista da rade, koketiraju s momcima. Sa druge strane svi muskarci nasilnici, ludaci, na polozaju pa potplacuju, muvaju itd. Sramota za drzavu. Nije sudstvo naivno i prosto, vec moraju da se ponasaju na ovakav nacin jer su dobili direktivu od ministarstava. Naime, ako bi dece dodeljivala ocevima, onda bi majke ostajale bez primanja pa bi morale da zatraze novac od socijalnih sluzbi tj. drzava bi morala iz budzeta da vadi, sto ne dolazi u obzir. Ovako, drzava ustedi, od devojaka pravi sponzoruse i starlete, deci se nanosi bol i patnja a ocevi se tretiraju kao zivotinje. Drugim, na ovaj nacin se drustvo degradira. Nije cudo, sto sa ovakvom politikom u Srbiji pada natalite, raste prostakluk, forsira se rijaliti primitivizam, devojkama dopusta da maltretiraju dojucerasnje supruge tako sto im godinama ne daju da vide svoje dete.

    1. Ti bas znas sta je istina! Puna drzava alkoholicara, psihopata i nasilnika! Verovatno njih treba stititi od zlostavljana!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Igor Brakus, radijski voditelj

Kao što sam naziv kaže, ako danas ne saznamo ono što se dogodilo danas, već sutra će biti kasno.