Vučević: Interes državnih institucija i kompanija da kupuju proizvode Jumka 1Foto: MOD

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević posetio je danas kompaniju „Jumko“ u Vranju gde je sa generalnim direktorom Branislavom Trajkovićem razgovarao o poslovanju te fabrike i planovima za saradnju sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije.

Vučević je posle obilaska pogona u kojima se proizvode vojne uniforme i balistička oprema ocenio da je „Jumko“ jedan od najznačajnijih privrednih subjekata, ne samo za Vranje i Pčinjski okrug, nego za celu državu Srbiju.

On je istakao da će Vlada i Ministarstvo odbrane posvetiti posebnu pažnju saradnji sa „Jumkom“ i kupovini svega onoga što se proizvodi u njegovim pogonima, jer je to, kako je istakao, podsticaj razvoju Vranja i celog Pčinjskog okruga.

„Ono što je interes i Vojske Srbije i Ministarstva odbrane, ali i drugih segmenata u okviru države, govorim pre svega o Ministarstvu unutrašnjih poslova, Carini, Pošti, je da se kupuje, da se nabavlja u ovoj kompaniji. Кupovina te opreme i proizvoda koji su deo palete proizvoda ili ponude ‘Jumko’ kompanije jeste i podsticaj ili podrška jačanju i Vranja i Pčinjskog okruga, odnosno juga Srbije, što je strateški interes i strateško opredeljenje države Srbije“ izjavio je Vučević.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije zajedno sa predsednikom Republike učiniće sve da jug države, Vranje kao centar i okruga i ovog regiona, i dalje ekonomski jača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari