Vučić: Ažurirani francusko-nemački predlog nije izašao u susret Srbiji 1Foto: AP Photo/Andreea Alexandru

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ažurirani francusko-nemački predlog nije izašao u susret Srbiji u onome što je najvažnije, ali he ponovio da je Beograd spreman da razgovara.

„Ništa ne odbijamo unapred, osim što smo jasno stavili do znanja šta su naše crvene linije i šta ne možemo da prihvatimo“, rekao je Vučić o izjavi visokog predstavnika EU Đozepa Borelja da je Beogradu i Prištini dostavljen ažurirani predlog.

„Dobili smo ažuriranu verziju, ne mogu reći da smo 100 odsto za ili 100 odsto protiv, ali moramo se uzdržavati od jednostranih poteza, jer smatramo da su u regionu mir i stabilnost najvažniji“, naveo je Vučić.

„Koliko je to neozbiljno, vremenski rok – da u roku od tri meseca rešimo nešto što se ne može rešiti decenijama… I šta ćemo kad prođe rok od tri meseca. Nema, ne piše, znaju, dovoljno su ljudi mudri“, istakao je Vučić.

„Važno je da budemo otvoreni za razgovor i spremni za komprisno rešenje“, rekao je Vučić i istakao da nije problem susret s kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem u Briselu, već je pitanje da li se može doći do rešenja.

„Moraćemo mnogo da radimo da bismo došli do kompromisnog rešenja. Srešću se sa njim kada god predlože evropski posrednici, ali pitanje je sadržaja tog kompromisnog rešenja“, ponovio je šef države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari