Vučić čestitao Dan RV i PVO i najavio ulaganja u taj rod vojske 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je Dan ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane (RP i PVO) 24. decembar, pripadnicima tog roda vojske i najavio nastavak investicija u vojnu opremu.

Ukazao je da se pre više od jednog veka Srbija našla među prvih pet zemalja sveta koje su upotrebile vazduhoplove u borbenim dejstvima, prenela je pres sužba predsednika Srbije.

„Tokom vremena, ponosno ste negovali i pronosili tradiciju vaših predaka sačuvavši disciplinu, odgovornost, stabilnost koje i danas neupitno krase vaše pripadnike, zbog čega jedinice vašeg vida i spadaju u najreprezentativnije i najsnažnije uporište Vojske Srbije“, naveo je on.

Ocenio je i da su se isplatila dosadašnja ulaganja u vojno vazduhoplovstvo i naglasio značaj tog roda vojske za sigurnost građana Srbije.

„Na nedavno održanom prikazu sposobnosti dela vaših jedinica, imali smo prilike da vidimo koliko se isplatilo dosadašnje ulaganje države u modernizaciju Vojske Srbije i uveravam vas da ćemo nastaviti sa jednakim investicijama, kako bi naša avijacija bila još bolja i snažnija“, rekao je on.

On je poželeo pripadnicima RV i PVO praznik da i dalje postižu zavidne rezultate i doprinosite razvoju operativnih sposobnosti Vojske Srbije, ali i sigurnosti svih građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari