Vučić: Izneo sam pred Sabor sve svoje brige, patrijarh me je razumeo

Ostavite komentar


  1. Da li je sada jasno što je narod jedva dočekao komuniste da bi okrenuo leđa crkvi. Pa ovaj patrijarh je gori od Germana. Ako je stav Sabora stvarno takav, iako sumnjam, preći ću u katoličanstvo

    1. Šta očekivati od neznalice i jadnika; kad su ti dovoljne dve-tri prostoproširene rečenice(bez načela tumačenja i ostalih neizrečenih reči i rečenica!) da poklekneš verom i izdaš sebe i veru pravoslavu, ti se srami i ukallj obraz pred srpskim narodom i izdaj sebe u tuđina, sramoto naša!

      1. A da li je sramota Patrijarha da deli srpski narod na vuciceve i ostale, sramoto nasa patrijotska?

      2. A veru ne izdajes jedino tako ako volis Vucica, ocigledno! Ti ocigledno nisi pokleknuo verom, ali kleknuo si pred ovim drugim. Ja ne znam sta je gore. Da li ovaj ko gubi veru, ili ti koji imas paralelnog „svevisnjeg“. Zanima me bas koji bi ti bio prvi na lestvici postovanja i obozavanja?

      3. Zanimljivo je da vam ne smeta brzopotezan prelazak u katoličanstvo porodice Vučić 1941,što potvrđuju i knjige?

      4. Nikoliću menjaj tastaturu vidiš da ti je neispravna i guta slova, ili si možda samo nepismen. Ipak mislim da je sa tvojom tastaturom sve u redu.

    2. Vukgorski:Pa nije to samo stav Sabora, to je stav i ogromnog broja građana.Nama je ratova preko glave i zbog toga i podržavamo predsednika što vodi politiku mira i stabilnosti.

      1. Gde živiš dečko. Pa taj tvoj predsednik deli građane od kako je uzurpirao sve institucije. Kršenje Ustava ne treba ni pominjati. Mnogo gledaš televiziju. Nije zdravo za pravilan razvoj svesti i rasuđivanja.

    3. Vučić uspeo da nagovori patrijarha Irineja i Sabor SPC – da prohvate Vučićevu politiku o Kosovu i veleizdajnički Briselski sporazum (predato sve srpsko šiptarima, predati i Srbi)!!! STOP Briselskom sporazumu!!!

  2. A u Skupštini, čak ni samo pred svojim sns slugama slugama nije mogao da se pojavi!? Bolje da se izjadao lekarima zbog svojih zdravstvenih problema.

    1. Do kakvog razumevanja? Opšte je poznato da Crkva zastupa različite stavove u odnosu na (za sada poznate) stavove predsednika kada je reč o bitnom pitanju zvanom Kosovo i o kom ‘razumevanju’ je onda reč? Šta, razumeli smo se da smo se razumeli? Poput one političke floskule: ‘složili smo se da se ne slažemo’ i……….idemo dalje je l’ tako? Ko je koga razumeo, i kako, čuće se uskoro.

    2. Glorija:Dobro je što se stavovi crkve poklapaju sa stavovima države.

  3. Molim njegovo Preosvestenstvo, Ptrijarha Irineja da onda on nama objasni zasto mi, obicni smrtnici, Vucica nerazumem? Da li je Vucic sinodu pricao jedno a nama prica drugo. Stvarno vise nista nerazumem.

    1. Patrijarhu se obraća sa Njegova Svetost. Ali to je samo forma, suština je da je 2019. godina obeležena raskolom SPC sa Vaseljenskom Patrijaršijom, svojom majkom-crkvom i vazalstvom pod RPC. Pravoslavlje dolazi sa juga!

      1. Padom Romejskog carstva pod tursku vlast prestala je da postoji Vaseljenska patrijaršija koja je bila po definiciji glava državne pravoslavne vere. Ovo što se danas zove Vaseljenska patrijaršija je ustvari Turska pravoslavna crkva koja ima beznačajan broj vernika (0,2% stanovnika od kojih su mnogi nepravoslavni hrišćani).

  4. ИМАО ЈЕ ОДЛИЧНУ ПРИЛИКУ ДА СЕ ИСПОВЕДИ И „ДА МУ БУДЕ ЛАКШЕ“
    ОД КАКО ЈЕ ДОШАО НА ВЛАСТ САМО ЈЕ ПЛАШИО НАРОД ДА ЈЕ СВЕ ПРОПАЛО И ДА ЋЕ ОН ДА ИЗВУЧЕ МАКСИМУМ. ЊЕГОВ ОДЛАЗАК НА ЗАСЕДАЊЕ СПЦ ЈЕ У ЦИЉУ РЕКЛАМЕ СЕБЕ САМОГ И САМОПОДИЗАЊЕ РЕЈТИНГА .НЕМОГУ ДА РАЗУМЕМ ПАТРИЈАРХА КОЈИ ГА ТОЛИКО ВЕЛИЧА, „da se Vučić „junački bori za državu, narod i Kosovo“ „, А ДА СЕ ВУЧИЋ УБИ ДА ДОКАЖЕ АКО ГА ОН НЕ РЕШИ А НЕЗНАМО КАКО ЈЕ ТО РЕШЕЊЕ ДА ЈЕ СВЕ ПРОПАЛО.

  5. Prepodobni Sisoje se izjadao i otvorio dušu…baš slatko, mogli bi i Pahomije i Kačavenda da ga blagosiljaju.

  6. Vučić kao najveći donator SPC od 7 miliona evra godišnje iz budžeta, plus dodatna sredstva za pravljenje zlatnih mozaika po Beogradu polstao je i glavni „ktitor“ SPC. Obzirom da „naše vladike“ najviše veruju u „boga“ koji daje pare, nije ni čudo što je Vučić postao vlasnik SPC novcem opljačkanim od građana

    1. Nije Vucic najveci donator nego drzava. On je samo zloupotrebljava da bi smanjio efekat izdaje.

  7. „Šta god uradiš, bićeš kriv“. E to je rečenica koja je nažalost istina. Ja ne znam kako ovi, koji ne vide borbu i požrtvovanost predsednika, vide rešenje problema Kosova.

      1. Sta da ti objasni? Pa ti mislis da on u stvari zna zasto je to napisao? Bitan je konto na tabelama najuspesnijih botova, ostalo su sitnice i posledice.

    1. Meni nije jasno kako i sta vi vidite? Kapiram ja pozrtvovanost da svake nedelje sakuplja vas po Srbiji i ispire vam mozak, kapiram i to sto je egomanijak koji ima potrebu da se pojavljuje na tv-u bukvalno svakodnevno, ali za mene to jednostavno ne znaci pozrtvovanost i borbu za nekakvu bolju Srbiju. Po meni je to jednostavno borba da se zadrzi ta neka projnost ispranih mozgova koja ce mu dati jos neki mandat i nista drugo. Pa koji bre normalan covek i vladar ima svoju sliku na bilbordima u svakom mestu koje prelazi hiljadu stanovnika? O cemu ti pricas, prijatelju? Bolje da si napisao „Sta god da ne uradis, bice to prava stvar“ za vecinu supljoglavaca koji zive u ovoj drzavi.

    2. U narodu se kaze sta si sejao to ces i da zanjes. sad kad je dotakao dno, o cemu svedoci njegov unezveren pogled, po starom dobrom obicaju pokusava da svu krivicu svali na narod. E pa nece moci.

  8. Lopove,ti nisi srpski patrijarh već običan prevarant.Ali ima Boga,a i gospodin Pavle nas sve gleda sa neba i ne može da se načudi šta radite

    1. I ti mrzis kao da si placen da unosis razdor medju Srbe. Nista novo, oduvek nam to rade dusmani, nadju najslabije i najbednije od nas, plate im da se lazno predstavljaju i unizavaju stubove drustva sa jasnim kolaboracionostickom ciljem. Na srecu lako te je prepoznati.

  9. Patrijarh te je mozda „razumeo“ ali koliko vidim ostali i nisu bas. Iste ste sorte

  10. Svi znamo do sada sta je Vucic uradio za nasu zemlju, znamo da je odan i veran i da ce ispuniti svako svoje obecanje, kao do sada sto je.

  11. Ja mislim najiskrenije, da je ovo bila jedinstvena prilika da se izvrsi egzorcizam i spasi Srbija i njeni zitelji.

  12. Ko je kome ljubio ruku?Da li je crkva pomirila cetnike i partizane?Ako ima brige sto se ne moli,sto ne ide na liturgije,sto ne trazi oprostaj,neka se ispovedi pa da saznamo taj magloviti,nevidljivi njegov plan o Kosovu.Izgleda da i Irinej dobro i jasno vidi kroz maglu ko svi oni koji podrzavaju maglu a predsednik se najbolje snalazi bas u magli.

  13. Niko se kao predsednik nije zauzeo za resavanje KIM problema, i na tome mu se treba odati veliko priznanje.Boricemo se do kraja za ono sto je nase. KiM je Srbija,bilo i ostace. Samo jedinstveni mozemo sacuvati nacionalne interese.

    1. Hvala Bogu ipak crkva i država nisu jedno a ako se to dogodi (a moguće je i to kod nas Srba) onda smo talibani.

  14. Нека дају Албанцима све чему су они дали име на Космету. То је значи њихово. Ако све узму, да не смеју мењати име, па да се бар зна чије име носи.

  15. A sta ce Dodik,postao mirodjija srpska,dozira ga AV.Da li pokusavaju da naprave kompenzaciju teritorija?Republika srpska za Kosovo?SPC sigurno podrzava cim i njega prima.To i ne bi bilo toliko lose ali bi bilo neizvodljivo.Svi njegovi potezi su stvarno magloviti,samo ih on i Brisel razumeju.Sve cini da nas odalji od EU,mada ja licno vise nisam za nju dok su eukriminalci na vlasti(Bler,Guzen…,Merkelova,Mogerini,onaj bezlicni Han a tek babo..Makron i sl.tu)da nas tako oslabi i postanemo jedan zalogaj evropskih kriminalaca,mislim da im se blizi kraj.Kada ce srpska skupstina reagovati,kada bude kasno!

  16. Niti je patrijarh crkva, niti si ti Srbija. Baš me briga za vaše brige. Nego se vi manite i Kosova, i Srba i Srbije dok je još vreme.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bojana Stefanović, glumica

Ako želite da podržite Danas i da podržite nezavisno novinarstvo u Srbiji, pravi način da to uradite je da se pretplatite i postanete član Kluba čitalaca Danasa.