Vučić: Knjige, a ne zvona i praporci

Ostavite komentar


  1. Negovati kuluturu i obrazovanje, nauku, bez toga ljudi nisu ljudi,kultura odraz coveka.

  2. Predsednik je potpuno u pravu. Ovo je poslednji momenat za neko „novo prosvetiteljstvo“. I Dositej je pozivao „na knjige“. Pismenost omladine je na kriticno niskom nivou.

  3. Premijersednik je još i rekao da se nada da će TA slavistika privući što više stranih investitora kao i to da i dalje smatra Vojislava Šešelja najvećim živim slavenom……….Aci Antihristu kad pomeneš knjigu ,prvo što mu padne na pamet je lomača!

  4. Катедра за славистику је главна славистичка научно-наставна институција у Србији, једна је од најстаријих и највећих катедара на Филолошком факултету, и једна од највећих славистичких катедара уопште.Зато је логично да је састанак уприличен у Београду

  5. У доба ријалитија, ери мобилних телефана, друштвених мрежа, заиста би требало да се позабавимо књигама и осврнемо ка традиционалним вредностима.

  6. Treba da negujemo kulturu, obrazovanje, nas jezik i pismo, mi smo bogata zemlja, imamo i svoj jezik i svoje pismo, mnogo vecce nacije od nas nemaju svoje pismo

  7. Mladi danas sve menje čitaju, a kada to čine to su većinom objave na društvenim mrežama. Imamo obavezu prema budućim generacijama da sačuvamo jezik, kulturu i pismo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 7. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.