Vučić nam presudio, dao legitimitet batinama

* "Strani plaćenici" je vređanje zdravog razuma onih ljudi koji se ne slažu sa Vučićevom politikom * Ovo će verovatno biti najprljavija kampanja, a to je znak da vlada veliki strah od gubitka pozicija
Anita Mitić, direktorka Inicijative mladih za ljudska prava, za Danas

Ostavite komentar


  1. Znaju sns-ovci ko su fašisti, kaošto svako od nas za sebe zna kakav je. Ko će bolje od njih znati ko je fašista kad svaki put u svom ogledalu uedaju fašistu. Biće prljava kampanja jer je sve što oni rade prljavo. Setite se ponašanja do 2012., laži, džakova sa listićima koje su sami falsifikovali, stiropora, žrtava helikoptera, prljavštine i primitivizma tokom zadnjih godina njihove vlasti. Imaju veoma puno razloga da se plaše poštenih izbora jer so lopovi na svim nivoima.

  2. Za gospođu Anitu jedna pravna konstatacija Šljivančanin nikako ne može nazivati zločincem jer je odslužio svoju kaznu.

  3. Gospođo Mitić, sa kojim pravom vi upadate na neku tribinu da biste izviždali nekoga? Mogli ste da tražite reč i kažete šta imate-. Zar ne?

  4. Pištaljka nije nikakav simbol otpora a još manje mladih ljudi.Na perfidan način izvrćete istinu Anita, izazovete svojim ponašanjem skandal i onda sebe predstavite kao žrtve. Već viđeno.

  5. Premijer se poziva na zakone samo kad to njemu odgovara. Sta je sa bahatim direktorima javnih prefuzeca, sta je bilo sa izgrednicima iz Savamale, zasto se ponavlja skandal sa racunima iz EPSa, kad ni 2014.g niko nije kaznjen. Premijer obozova da se samoreklamira i obavestava nas o skupim poduhvatima. Zeli po svaku cenu da bude upamcen. Glavna mu je parola da to sto on radi nije radjeno zadnjih 30, 50 70 godina. Da li je Srbija postojala pre njega?

  6. Na žalost, uvek je bilo da nasilje radja nasilje! Ne znam da li je bila smišljena provokacija, ali igrali ste se vatrom, pa ste se opekli…

  7. Inicijativa i njeni clanovi bi trebali da se zapitaju da li gradjani smatraju da je kavalitetno to sto oni propagiraju?Odakle im pravo da se deklarisu da svojim stavovima "spasavaju"Srbiju?Na tribini je devedeset odsto bilo obicnih gradjana koji Sljivancanina dozivljavaju kao slobodnog gradjanina koji je odsluzio kaznu i ima sta da kaze posto je bio svedok teskih dogadjaja i vremena,a to sto Aniti odgovara da pravi haos i anarhiju zarad licnog interesaje pomalo jadno.

  8. Interesantno da cim se u negativnom kontekstu pomene Soros vi taj komentar ne onjavljujete.

  9. С(н)С ботови , ваљда ће коначно нестати…моје мишљење је , да је Шљиванчанин као офиц.ЈНА , морао слушати наредбе и …није злочинац , а где ће се појављивати његова/њихова ствар..

  10. Tako da mislim da je to dosta doprinelo da se situacija shvati ozbiljno. Međutim, nakon dolaska načelnika iz Inđije i saopštenja SNS-a, atmosfera se menja i nismo se osećali više dobrodošlim u toj policijskoj stanici. Ispraćeni smo rečima da će videti da li smo osumnjičeni ili oštećeni. Mi smo u petak bili u policiji i dali izjave.Sve se treba rešiti, i krivi odgovarati za svoje postupke.

  11. Ne upadajte na tuđe tribine.To vas nisu naučili na Američkom univerzitetu? Molimo mi obični, nestranački, u većini, ne spašavajte nas sa vašim solidarnim braniteljima Fondom za humanitarno pravo, Helsinškim odborom, Ženama u crnom i sijaset pridruženih vam braniteljica i branitelja. Znamo kako njih niko ne stimuliše doznakama. A, vi to iz čiste ljubavi …..impresivno.

  12. Baš me zanima koliko je Srba završilo Američki univerzitet na Kosovu i dali su i ostale vaše kolege sa univerziteta članovi Inicijative mladih za ljudska prava.

  13. Ako smo demokratsko društo onada svako ima pravo da iznese svoje mišljenje, a ako se ovoj ženi nije sviđalo mišljenje Šljivančanina onda nije trebala da prisustvuje tom skupu, niko je nije prisilio da dođe i da pravi nered.

  14. Pa da niste očekivali da vam da legitimitet da zabranjujete ljudima da slobodno iznose svoja mišljenja. E pa neće moći. Srbija je država koja poštuje slobodu govora i neće nikom dozvoliti da to nekom zabranjuje.

  15. Nije Vucic nikome presudio, nazvao je stvari pravim imenom. Oni zaista jesu narusavali javni red i mir, tako prekinuvsi jedan skup i vredjajuci prisutne.

  16. Пре свега , што сте ишли на трибини која вас не занима, да ли вас је неко позвао… хтели сте провокацију , и то сте и урадили, и онако нема се паметно о чему писати о вама , да има ви би организовали трибине… па макар и у најмањим галеријама и њих би једва попунили…

  17. Politiku nasilja sprovode pojedinci, kao sto je ova gospodja. Jer svako ima pravo na slobodu govora a Inicijativa je to osporila svojim ponasanjem i napadom

  18. Tuzilastvo i policija da ispitaju da li je bilo fizickog obracuna i kako je do toga doslo a licno smatram da nije trebalo provocirati ovaj skup jer je taj covek za vecinu Srba heroj.

  19. Danas da bi došao u žižu javnost dovoljno je da se spomene Vučić i tvoja je cela strana novina.Više nije ni važno ko kaže i šta kaže ?!

  20. Veselin Šljivančanin je hrabri srpski oficir koji je u zlikovačkom, perfidnom ratu Zapada protiv Srbije i srpskog naroda sačuvao oficirsku čast. Čak i onda kad ga je u Vukovaru "posetio" zločinački doktor Bernar Kušner, isti onaj koji je negirao postojanje Žute kuće u Albaniji. Kuće u kojoj su bez anestezije živim Srbima i Srkinjama vađeni organi za presađivanje. Ovaq bratija je dobro prošla. Šta su tražili na skupu na kom su se pojavili kao nezvani gosti koji su hteli da sprovedu svoj kućni red u tuđoj kući?

  21. Vrlo je upitna objektivnost Haškog tribunala i zbog toga ne bih Šljivančanina nazivao zločincem i ima dosta prostora za diskusiju o tome. Međutim, ovde se radi o nečemu drugom. U pitanju je neprekidna, intenzivna i sveobuhvatna kamanja gospodina Vučića i skupa interesnnih grupa koji se naziva SNS, koja traje neprekidno od 2012. godine, od džakova sa listićima pa nadalje. Vučić i njegova medijska mašinerija, sa domaćim i stranim ekspertima, dobro poznaje raspoloženje biračkog tela i prilično uspešno upravlja situacijom što se ogleda u rejtingu. Njima je poznato da jje u Srbiji prisutno snažno antinato i antihaško rasoloženje, te je u tom smislu pre neki dan režirana predstava sa Jelenom Milić, a i vodu sa slučaja iz Beške bezobzirno vode na svoju vodenicu. O "Srpskom" vozu da i ne govorimo, o slučaju Jablanović da ne govorimo, itd, itd… Ko zna šta nas sve čeka do izbora, a možda i posle toga….

Ostavite komentar


Društvo

Rokvić (NPS): Novi pravilnik REM ne predviđa obavezu emitovanja kvalitetnog programa 10

Rokvić (NPS): Novi pravilnik REM ne predviđa obavezu emitovanja kvalitetnog programa

Potpredsednica Narodnog pokreta Srbije (NPS) i narodna poslanica Ivana Rokvić izjavila je danas da novi pravilnik Regulatornog tela za elektronske medije (REM) o uslovima i kriterijumima za izdavanje dozvole za pružanje medijskih usluga ne predviđa obavezno emitovanje kvalitetanog programa u koji spadaju dokumentarni, dečji, kulturno-umetnički i naučno-obrazovni sadržaji.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.