Vučić: Niko u regionu, po snazi, ne može da se poredi sa VS

Ostavite komentar


  1. Dragi AV, zaboravio si Aviano dok si smišljao ovako pompeznu izjavu. I pre tebe mnogi su nas ubedivali i obmanjivali kako smo vojna sila ne na Balkanu, ne u Evropi već na svetu al doleteše iz Avijana i objasniše za čas kolika smo vojna sila. Bolje je da ulazeš u zdravstvo i školstvo i da tu budemo sila u regionu

    1. Zaboravljaš da je tada iz Aviana krećalo 16. država i opet nisu uspeli da njihov vojnik kroči na naše tlo.

      1. Mnogo sam srećan, drhtala je zemlja kada su migovi nadletali, kada su bombe pale – treslo se pola brda, poručio je Vučić! Eto, koliko malo treba da čovek bude srećan! Da se zatrese pola brda i ekstaza! A Kosovo, doviđenja!

  2. Kakva je ovo vrsta poređenja.nas i članica NATOa(zna li on kakvi su odnosi u alijansi i kako se reaguje u kriznum situacijama)?Drugo,da li je ovo bila vežba da se pokažu zubi(kome?) ili je zveckanje oružjem,ili proslava pobere u Prvom svetskom ratu?Iste priče mi smo slušali i o JNA,koja i jeste bila treća armija u Evropi(izdvajali smo i po 70%iz budžeta),a rezultate smo dobro osetili i zapamtili.Sve je to jako skupo i za kupovinu i za obuku i za održavanje,ali ako neko ima neke namere,ne kupuje to za paradu,onda mu ne možeš stati na put.Ima se,može se.

  3. Srbija je danas mnogo jaca ekonomski i vojno.Vojska RS se nalazi u mnogo boljem polozaju nego ikada, jaca je i stabilnija, drzava ulaze u plate, naoruzanje, a eto pocela je i dodela stanova. Samo oni krajnje zaslepljeni i ostrasceni ne priznaju cinjenice

    1. Vučićevo pubertetlisko hvalisanje najbolje govori o tome ko i kako brine o armiji i koliko ona vredi. Sve sami eksperti poput one Marice koja se razume u kriv…

  4. Kamo sreće da je Aleksandar Vučić ranije postao predsednik Republike Srbije. Da je bilo tako ne bi nam kabadahije u prethodnoj vlasti uništili tako važne sisteme i institucije kao što je Vojska Srbije. Između ostalog, ti uništitelji srpskih državnih i narodnih institucija, u železari su istopili toliko oružje, tenkove… Vučić je taj kome možemo da zahvalimo što se polako vraća snaga VS i čast srpskog vojnika.

    1. Tako je stefane ljubicu, posle ovakve fascinantne prezentacije zastarele i polovne opreme, ne preostaje nam nista drugo nego da odmah krenemo na Karlobag, Karlovac, Ogulin i Viroviticu. Takvim postupanjem problem Kosova ce biti kao „rukom odnesen“, a svi Srbi ce opet ziveti u jednoj drzavi, isto kao onomad u Jugoslaviji koju je rasturila predhodna vlast u kojoj Vucic nije ni malo ucestvovao.

  5. Vek pobednika se obelezava onako kako dolikuje. Drago mi je sto se ovako istorijske cinjenice obelezavaju na vise mesta.

  6. „…kada je došao na mesto ministra odbrane, u Vojsci bio samo jedan neispravan „mig“, da bi ih danas u vežbi učestvovalo osam od 10 koliko ih Srbija ima.“
    Netacno. Srbija je imala 6 MiG-ova u operativnoj upotebu u periodu posle NATO agresije. Od tih 10 je 4 vec bilo u upotrebi, 6 je, kao sto je naveo – donacija Rusije…koja je bila poprilicno placena.

  7. Zasenili smo čitav region!Ovo je izuzetna prilika Srbije da pokaže koliko se uložilo u VS, njene pripadnike i u očuvanje bezbednosti zemlje!

  8. Ovim prisustvom predsednik Vucic pokazuje koliko postuje vojsku,a VS je pokazala svoju spremnost i pripravnost u svakom trenutku.

    1. Ovom pricom za maloumne, Predsednik prosipa maglu po Srbiji. Zar iko moze da poveruje da se opremom sa ruskog otpada mozemo suprotstaviti ikome. Jos kad uzmemo u obzir da smo okruzeni NATO zemljama, cela prica je tragikomicna.

  9. Naravno, jer je država KAPITULIRALA, pa nisu imali potrebe. Od tad Srbija nema Kosovo i Metohiju koje je izgubila u RATU.

  10. Nekada su tenkovi prodavani u staro gvozdje u zelezari Smederevo. Danas se vojska oprema najsavremenijom opremom i tehnikom. Danasnja opozicija je prodavala, danas se oporavlja.

  11. Kao I svaki diktator najvaznija stvar mu je da se I miru malo igra rata I zvecka oruzijem. Vucicu Niko vise nece da brani Srbiju da bi je vi krali a jos pri tome da mu komanduje Volin koji je izbegao vojsku. Ako nekad be daj boze I nesto bude prvo ove tvoje clanove I botove zovi. E tad ces da vidis koliko vas u stvari malo ima. A nas pusti da malo prozivimo jer su nam zivoti prosli u ludilu zbog bolesnika kao sto si ti.

  12. Е што су ови Вучићеви робови паметни,разумеју се у све а посебно ови женски ботићи.Па дали сте свесни да би у случају да овај ваш болесник стварно направи неку свињарију,као што стално ради ових десет Мигова половњака још на земљи били уништени.Само да молимо Бога да будали не падне нешто на памет.

  13. Danas nam je vojska mnogo jaca nego u proteklih 10 godina, sve to zahvaljujuci Aleksandru Vucicu.

  14. U ovoj sferi mu je najslađe da laže. Snaga vojske se ogleda u pobedama u ratovima, a ne u izjavama poludelog čoveka koji se našo na funkciji pretsednika. On nikako da shvati da se Putin obraća srpskom narodu, a ne njemu. Putin bi poklonio migove da je bilo ko na čelu države. A ON nikako da se uskladi sa tim da je sporedan………..bolje reći da smeta.

    1. Pa kad smo već kod pobeda u ratovima, Srbija je bila na strani pobednika u oba Svetska rata. Što se Putina tiče, pa što Tadiću nije dao migove ako mu je samo do našeg naroda?

  15. Srbija je za vreme prethodne vlasti dovedena na samo dno, kriminal je bio u porastu, fabrike se rasprodale, ljudi su ostali bez radnih mesta i samim tim se povecao broj nezaposlenih, pitanje Kosova se destabilizovalo. Danas je Srbija ojacala ekonomski, stekla sve vise inostranih prijatelja i podrske kako u samom razvoju tako i po pitanju ne priznavanja nezavisnosti kosova.Sto se vojske tice, konstantna su usavrsavanja, edukacije i slobodno se rmoze reci da je Srbija danas bezbedna zemlja.

  16. Ovaj dan je ponos za sve Srbe, bez obzira gde da zive i rade. Danas je dan na secanje svetle i casne istorije svih nas, potomaka slavnih vojnika, oficira i naroda. Jer retko gde u svetu moze da se na ovaj nacin organizuje vojska da dodju iz svih pravaca na jedno mesto.

  17. Utisak koji je ova vezba ostavila percepcijom sinhronizovanog sadejstva vidova i rodova je impozantan, jos ako se uzme u obzir dejstva na vise lokacija je impresivno. Predivno ovo uliva samopouzdanje.

  18. Kobre su najelitnija jedinica VS, zato me raduje da država ne zaboravlja ni jednog vojnika. Povećanjem plata,stambenim zbrinjavanjem pripadnika vojske i ulaganje u samu vojsku je prvenstveno zasluga sadašnje vlasti. Dok su u prošlosti vojsku u potpunosti zanemarili.

  19. Vojska Srbije je imala sjajnu obuku i sve vise i vise napreduje u svakom pogledu. Mislim da treba da se osecamo bezbedno znajuci ko stoji iza nas.

  20. Vucic ulaze u VS, u opremu, plate i sve ostalo sto je potrebno za jaku vojsku, za razliku od njegovih prethodnika koji su gledali sve da razbucaju.

  21. Hteli to ili ne, svi moraju da priznaju da nam je vojska sada jaca nego zadnjih godina, posebno ’99 kada smo bili nemocni da se odbranimo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.