"Vučić ponovo zaboravio zaposlene u obrazovanju": Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije pisala predsedniku države 1Izvor: N1

Predsednica Sindikata obrazovanja Srbije Valentina Ilić uputila je danas pismo predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u kome je poručila da je njegova jučerašnja izjava o pomoći zaposlenim u ustanovama socijalne zaštite posebno pogodila zaposlene u obrazovanju koje je i ovog puta zaboravio.

„Iako ste u toku predizborne kampanje najavili isplatu solidarne pomoći zaposlenima u prosveti, od tog obećanja nije bilo ništa. Prosvetni radnici u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, visokom obrazovanju i u učeničkim i studentskim domovima, su u protekle dve godine, tokom epidemije kovida 19, dali maksimalan doprinos funkcionisanju obrazovnog sistema u zemlji, u sasvim novom načinu održavanja nastave, uz sve mere bezbednosti i dodatne obaveze prosvetnih radnika prema đacima i studentima“, navela je Ilić u pismu Vučiću.

Predsednik je sinoć najavio da će zaposleni u ustanovama socijalne zaštite dobiti jednokratnu pomoć od 10.ooo dinara, ali se to ne odnosi na vaspitače u predškolskim ustanovama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari