Vučić Reporterima bez granica: Medijska situacija daleko od idealne

Ostavite komentar


      1. U praksi se dokazalo da je sloboda medija najrazvijenija u regionu. Navedi primer da nije?

    1. To znamo. To su reči predsednika od, slova do slova, i ne vidim poentu da ih, papagajski, ponavljate ako već nemate nešto suvislo da napišete. Čemu to onda, i koja je svrha?

      1. Svrha? Nemaština, mala sredina, manjak nebotovskih poslova, sendvič…muka i neshvatanje razlike između demokratije i autokratije, kakve su posledice prodavanja glasa i morala za crkavicu (bukvalno).

    2. Magdalena:To je tačno, ali ne znači da se mogu izmišljati neke stvari koje nemaju nikakve veze sa istinom. Onda je to zloupotreba medija.

  1. ma ne mogu da verujem. situacija u medijima nije idealna. ma bas mislim da je idealna a vucica i nece se menjati bit ce jos gora, jer njemu tako odgovara.

    1. Najbolja je bila situacija kada vam je Djido uterivao i debelo naplaćivao svaku sekundu.

      1. Hoće on sve što u trenutku zazvuči da bi trebalo da hoće, odnosno u zavisnosti od publike. Desetinama hiljada građana sopstvene zemlje koji na ulici traže isto što i novinari bez granica ovde je poručio da ih može izaći 5 miliona i da im neće uslišiti zahteve. Dakle reči nisu isto što i delo, kod AV više nego kod bilo koga na našoj političkoj sceni u novijoj istoriji (a to je prilično „jaka“ konkurencija). To ne vide samo neuki, plaćeni i veoma neupućeni.

  2. Srbija podržava principe iz ove Deklaracije i smatramo da bi njeno potpisivanje, takođe, doprinelo poboljšanju kako medijske situacije, tako i sveukupnih demokratskih procesa u našem društvu. Naravno da je medijska strategija u Srbiji nepotrebna. Srbija je na pravom putu razvoja.

  3. Medijska situacija kod nas jeste daleko od idealne, a ista je situacija i u drugim zemljama Evrope i savremenog sveta.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.