Vučić: Prvo će biti vakcinisani stariji od 75 u domovima

Ostavite komentar


    1. Samo dinari dati za preventivu.
      Onda ne trebaju mulijarde dinara za haoticno gasenje pozara.

      1. Tačno tako, manje stresa, zdravija ishrana, zdraviji način života, i eto jačeg imuniteta.

  1. U najavi po njegovim medijima racano je da ce Vucic danas prisustvovati otvaranju kovid bolnice u Krusevcu.Ne, to je pogresno ! Svi ostali ce tamo samo prisustvovati a on ce govoriti o svemu kao vrhunski strucnjak, pred mikrofonima i kamerama i sa po pet fotografija u svim mogucim novinama i na svim televizorima.

  2. Hajde da podsetimo naseg najviseg Jablana : Na sastanku predsednika Srbije Vucic Aleksandra sa politickim i institucionalnim predstavnicima Srba sa KIM doneti su zakljucci o zajednickom delovanju na ocuvanju svoh vitalnih nacionalnih interesa na KIM. O svim konkretnim zakljuccima javnost ce biti obavestena u naredna 72 sata. /Tanjug 16.12.2020. u 13:29 / ( Rok je istekao juce u 13:30 a da se niko nije obratio sa obrazlozenjem zasto). Dakle jos jedna ordinarna laz.

    1. Zabole Jablana znas sta za to sto si ti napisao. Bitno njemu da moze da se lapaju pare na razlicite gluposti. Sto se tice naroda na KiM evo jutros na RTS 2 bila emisija u kojoj gradjani Lapljeg Sela oglasavaju prodaju imovine ne bi li skrenuli paznju na zloupotrebu novca i donacija R Srbije koja zavrsava partijskoj bratiji. Za obicne gradjane ni koska ne ostaje. Prema tome, prvorodjeni je zapusio sve medijske rupe i ima da nas mamuza dok nam bulja ne pukne ko kapisla.

  3. Pa opet ovaj strucnjak odredjuje ko ce prvi da se vakcinise. Prvo Vlada da bi mogla da radi,pa LGBT, pa svi ostali redom, zar ne…

  4. I sta je bilo sa Gazivodama i distribucijom elektricne energije koju ste predali u ruke na upravljanje Kosovu i Albaniji ? Ovecali ste da cete izaci sa zakljuccima razgovora sa predstavnicima naroda na severu Kosova za 72 sata ? To da ste ponovo javno slagali je za ocekivati? Ali o ovom skandalu ni od vas ni od ministarke energetike, ni od opozicije ni od svih medija u Srbiji ? Zasto ?

    1. Tajler@
      Slazem se.
      Posto je predsednik stariji od mene,ja mu s ljubavlju poklanjam moje „sledovanje vakcina“.

      1. Zamena teza, kada se kaže najstariji, misli se na penzionere, a ne na ljude srednje životne dobi, ma koliko oni mladim ljudima izgledali „matoro“.

    1. Teška posla da će sa 5000 vakcina podmiriti svi gradjani stariji od 75 godina starosti, ali ako oni budi želli, i oni će biti vakcinisani.

  5. Vučić je koliko pre deset dana imao druge prioritete. Bili su to medicinski radnici, radnici u cocijalnim udtanovama, vojska i policija.Zašto je sad promenio prioritete? Za predpostaviti je da se na ovoj populaciji ispituje učinak vakcine, a ako pomru i nije neka šteta.
    Ja se zahvaljujem predsedniku na njegovoj brizi za starije od 75 godina, ali mislim da mi nismo vredni toga, pa neka svoju brigu usmeri prema radno sposobnom stanovništvu.

    1. Briga za svoje ‘glasacko telo’ ima prioritet.
      Zadnji bivaju vakcinisani oni koji nikada ne bi ni glasali za njega.

    2. Pero@
      Nece medicinsko osoblje,policija i vojska , „sigurnu “ vakcinu.
      Vuna -kica predsednice !
      Ni prvi ni poslednji put da je rekao pa porekao.
      Toliko o vrednosti njegove reci.

    3. Podržavam…Da prvo krenu od sebe..i time pokažu koliko su sigurni u dejstvo vakcine i da se ne brinu o neželjenim efektima

    1. Ta patetična faca uspjeva kod polusvjeta da , ponovo, plasira, ono što smo, kao država i regija, mislili da je iza nas. Bojim se da nas zlo tek čeka.

  6. Pa ‘mladje od 40’ i neces moci da vakcinises Vucicu, … jer su svi u Nemackoj i Austriji!

  7. Zašto najstariji? Da li zato što je najmanja šteta, ako im se nešto desi. Valjda prvo treba sačuvati mlade.

    1. Stvarno@
      Prvo treba predsednik ,ana ,Krizni stab na celu sa doktorom koji je uvek uz vlast i misistarka lapsus,pa clanovi -SNS-ovce ,pa poslednja rulja.
      Posto zaboravljate sta ste rekli ,mozda posle izjavite da vakcine NISU SIGURNE.
      PRVO VI a onda mi ,da ne bi bilo rekao Djilas !

      1. Božje mi veličine trebamo sačuvat prvog medju nama i nosioce kolajni, umne glave, vodje, da se prvi vakcinišu pa mi, obični smrtnici, za njima. I u miru i u ratu, pa i šahu kralj se štiti.

  8. Kako li bi ova zemlja opstala, bez Vučićevog dnevnog monologa? Oni su postali toliko vazni za dobrobit naroda, da bi trebalo da dobiju status nacionalne moliitve.

  9. Imam osecaj,a voleo bih da nisam u pravu, da je Srbija na celu sa Aleksandrom Vucicem drzava u kojoj se previse prica a vrlo malo radi.Mnogo prica o vakcinama da bi se skrnula paznja stanovnistva sa vrlo nepovoljne kako zdravstvene tako i ekonomske situacije.

  10. Da li se ova vakcina uopšte sme davati starijim osobama? Čuli smo od Putina da se ruska još ne preporučuje starijima od 60 godina. Hoće li to naši starci biti pokusni kunići i kolateralna šteta kao oni u Švedskoj?

  11. Korona mu odlicno dosla jer mogu da trose lovu iz budzeta po petostruko vecim cenama za sve sto se uhvate. Cist lopovluk u ime potrebe za narodno zdravlje.

  12. Vakcine stižu,kao što je i obećano!Naravno da će vakcinu prvi primiti naši najstariji sugradjani,jer su i najugroženiji!Svakim korakom smo sve bliži pobedi!

  13. Svima je promaklo da vakcina uopste nije bila testirana na mladima i ljudima starijim od 65 godina. Sada posto su preskocili fazu testiranja na zivotinjama hoce jeftino da testiraju na starim ljudima.
    Rizika jelte nema za farmaciju i vlast jer su ti ljudi ionako stari pa ako im se dese nepredvidjene posledice niko se nece potresati.
    Logicno i razumno pitanje je da li te ljude neko uopste pita da li hoce da prime eksperimentalnu vakcinu koja je samo provizorno odobrena u Americi na primer (nema potpuno odobrenje i zato nije ni obavezna)?
    Izgleda da nece kao sto nikog u Srbiji nikad ne pita nizasta.
    Naravno to nije razlog zasto glas ne dize struka koja se i sama pogubila i nije u stanju da objektivno i kriticki reaguje.

    1. @Jana
      Da li Vi ikada nesto procitate ili kao papagaj prenosite ono sto su Vam ONI napisali??
      Ukljucite mozak!!!

  14. Clanova stranke ili?
    Koji su kriterijumi za te srecnike?Mozda mame i tate prvog esalona naci sekte?
    Zar nas najvoljeniji i prvorodjeni nije pre mesec dana govorio o milion vakcina do kraja decembra?!

  15. Ulaganje u zdravlje, prosvetu, nauku i kulturu nikada nije bačena para. Međutim umesto desetina hiljada kvm stambenog i trznocentarskog prostora kao hleb nas nasusni je potrebno zidanje zatvora sa velikim kapacitetima jer kandidata za smestaj na duzi vremenski period je iz dana u dan sve vise i vise.

  16. Starački domovi su najrizičnija mesta za širenej zaraze i zato tamo treba sprovesti vakcinaciju.

    1. To je tačno, setimo se samo staračkog doma u Nišu,sa početka epidemije u martu, kada je ogroman broj starijih osoba tamo bio zaražen.

  17. Majstorski potez.Ako vakcina ne valja smrcu penzosa PIO fond ce se oporaviti.Ako pak valja eto njemu dozivotnih glasova ma sta radio.

  18. Prvo da se vakcinise predsednik dase on zastiti stscemo bez njega nema ko da ga zameni s u sve se razume prava medicinu sport ekonomiju ekologiju saobrasaj gde da nadjemo takvog.

  19. Pitaj prvo one koji se odriču vakcine. Verujem da nas ima puno. Imam skoro 60 i mislim da moj život više nema smisla. Vakcinu bih ustupio nekom ko je društveno korisniji, ko se više raduje životu ili vremešnim roditeljima koji imaju malu decu pa su samim tim ineophodni toj deci a rizična su grupa.

  20. Kako ove Acine vakcine reaguju na alkohol … ni slovca o tome mada znamo da su Ameri ( Pfizer ) i Dojcevi ( BioNTec ) velike pijanice a na pocetku epidemije ( epizoda najsmesniji virus ) nam je preporucivana odlicna rakija “ Aca i Andrej “ . . . dakle . . . bez tog vaznog elementa sve $n$ – pink ovcice ( i botovi ) moraju ( po naredjenju odgore ) da bojkotuju sve vakcine ( posebno rusku koja jako lose reaguje na vodku . . . o nesreco ) dok za polu bratsku Xi – evu takodje muk . . . elem . . . sreca za nase anti alkoholicare ; ako ih ima u “ R . Srbiji “ , koji ce biti prvi u redu

    1. Prvo vakcine da prime članovi SNS na čelu sa Vučićem a mi se velikodušno odriče o u njihov

  21. Zašto se niko ne buni protiv nepotrebnih AV izleta u taknutu i nezdravu neprirodu!-Za te pare mogao bi da plati renoviranje svih mokrih čvorova u bolnicama!

  22. Ne. Prvo da se vaksiniše vučić sa svim članovima uže porodice. I to javno.Da svi vidsimo i da se vidi koja je vakcina. UIz njega i brnabić, dačić, vulin, stefanović…cela vlada, pa svi poslanici u Skupštini Srbije. A onda, posle 10 do 30 dana, svi ostali građani, stari , mladi, medicinski radnici, vojska , policija…sve jedno.

  23. 1. Zasto Predsednik odlucuje ko ce prvi biti vakcinisan?
    2. Zasto prvo medicinsko osoblje koje se bori direktno sa virusom ne vakcinisu.
    3. Zasto je Ceca, srpska majka na toj listi?

  24. U probnoj fazi vakcinacije nikada se ne vakcinišu bolesni i stari, tako da se ne zna kakvo je dejstvo nove vakcine na tu populaciju. Odluka predsednika da se vakcinišu stariji od 75 godina mi ne deluje kao zaštita starijih već kao pokus i rizik kako vakcina deluje na njih, pa ako prežive onda će vakcinisati mlađe.

    1. da su nasi sugradjani u domovima za stare bukvalno zarobljenici, jer su im od marta zabranjene i posete i izlasci. Nece se traziti njihov pristanak, a nemaju kome da se zale.
      Dr.Borislav Kamenov iz Nisa je 10. dec. 2020 na tv Nova to lepo objasnio.

  25. Prosto ne mogu da verujem da ekonomija ima veze sa vakcinacijom. Ja sam bio ubeđen da nam sve ovo rade zbog opstanka nacije.
    A ti respiratori za novu bolnicu, jesu li oni isti što je predsednik lično išao letos da ih dotera(1500 kom.) ili je ovih dana opet išao?
    Mislim, do sad nismo iskoristili ni trećinu, a brinem da se ne premori od toliko vožnje aviona.

  26. Ti bi hteo da budes deo gradskog krema
    dozvoli da ti kazem kako pravi ljudi rade
    uvek spreman i mora da se krade
    najvise volim ova nemirna vremena
    kazem sada je vreme da zaludjujemo masu emocija nema oni su mali kao svi sve znaju a niko nista nezna njima praznimo glave oni nama pune kasu

  27. Pa rekli ste prvo lekari, policija, vojska , nastavnici pa onda poslanici u Skupstini Srbije i svim ostalim skupstinam, svi clanovi SNS na celu sa predsednikom, pa ako nesto preostane onda 75+. Oni su stub i sva pamet ove drzave i PRVO njih moramo da zastitimo.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.