„Vučić stalno govori o ivici nekog rata“: Božo Prelević o iznenadnoj sednici Saveta nacionalne bezbednosti

Ostavite komentar


  1. Vučić govori!? Jel neko od vas gleda vesti, da li primećuje da je sve poludelo, cela planeta. Ranije je samo Balkan bio tačka sukoba, sada nema tačka koja ne može da eksplodira. I to nema veze sa Vučićem koji samo konstatuje očigledno. Ali sam zaprepašćen ovakvom reakcijom koji i u ovome vide mesto za dnevnopolitička prepucavanja.

  2. Прете нам ратови и остале пошасти, али нас он, у паузи између покушаја атентата на сопствено биће, великодушно избави.

  3. Da bi diktator ostao na vlasti on pravi neprijatelja, I brani narod od tog neprijatelja,
    A ti mu veruj, U krajnem slucaju napravi rat da bi opstao na vlasti, ones plasi kad je sve mirno ondaje paranojan jer zna damu zatvor negine ako izgubi vlast.

  4. Ej predsednik drzave izlazi u javnost i kaze celom narodu „Bice rata, bice gori od Drugog svetskog!“. Pa samo u Srbiji i na filmu ovo ima, da predsednik pokusava da siri strah i paniku na ovom nivou. Kazem pokusava, jer sva sreca nas koji vidimo koliko je car go ne moze vise uplasiti ova jeftina propaganda, dok oni koji ga prate ocekuju ugovor na stalno ili vaucer za banju, a na sve ostalo su oguglali potpuno. Bitno im je da se nisu zaj..ali i vakcinisali. A rata i ako bude, otici ce do ivice sveta i sakriti se iza coska, ionako je Zemlja ravna.

  5. Nacionalsocijalisti žive sa jedne strane od širenja strahova, podele, napetosti, mračnih najava, sukoba i rata, a sa druge strane od oportunizma i pasivnosti građana, koji im to dozvoljavaju.

    Nacionalsocijalisti su personificirano koncentrisano ljudsko zlo i rak društva.

    Sve što su radili 30ih u Nemačkoj i 90ih u Jugoslaviji rade i sada, samo pod drugim nazivom i pod plaštom nekakvog „napretka“.

    Ali danas idu još dalje:
    „sef“ je doslovce pogazio Ustav i sebi prisvojio pored državne kase/budžeta i sve državne nadležnosti i funkcije, koje obavlja po sopstvenoj želji. On čak naređuje i „zaustavljanje Anketnog Odbora Skupštine“. Sve što mu u konkretnom momentu nije od koristi prepušta drugima.
    I sve češće preti opoziciji i medijima koji nisu pod njegovom kontrolom, i (tipično za fašizam i staljinizam) naziva je izdajnicima.

    Elem, nemojte sutra da se čuditi i da tvrdite da „niste znali“ ili „niste mogli da verujete da će do toga doći“, kad krenu hapšenja i rat.

    U našoj je ruci, na nama je, niko drugi umesto nas ovu zemlju neće oslobađati i vratiti u normalu.

  6. Oskar mnogo voli kriticne situacije pa ih zato stalno forsira jer onda bi mogao 24h da sedi na TV, da „garantuje“ da ce nas zastititi, onda bi nosio kisobran i pikirao na neku drzavnu vilu posto mu garsonjera od 117m2 postaje mala

  7. Ta hitna sazivanja sednica nacionalne bezbednosti, svako malo je jeftini simulakrum davanja AV vaznosti samome sebi, kao satro staratelju bezbednosti naroda, koga u sustini patoloski mrzi . Najposle pogledajte spisak koga sacinjavaju tzv clanoci tzv Saveta nacionalne bezbednosti i bice vam sve jasno. Vidla zaba da se konji potkivaju i brze bolje podigla nogu. Molio bih da ne cenzurisete jer sam izneo istinu.

  8. Postali smo Bugarska pre 50 godina. Kad u Rusiji pada kiše mi nosimo kišobrane.

  9. Baš ste ga preterali!Pa nije izjavio da će biti kod nas rata…već da se u svetu zakuvava i stanje sve gore i gore,dali je nešto slagao,pa nije!Ma briga me za AV,ne branim ga,al’svi vidimo da je to istina!Čitam izjavu Bože Prelevića,ma samo me zanimalo njegovo mišljenje…gde traži razloga da da predstavi gore od gorega!Ma koga briga za Prelevićevo mišljenje…on je isto od onih nafatiranih advokata,koji se na tuđim mukama bogatio!Ne nasedajte,ne pecajte se…nije tako sjajan kako se predstavlja! Ima nas koji znamo šta i kako je radio!Ni njega niko nije pitao za mišljenje,kao što on kaže da ni Vučić nepotrebno održao sednicu!On isto skuplja poene ,kao što misli za Vučića da skuplja poene!Ma muka mi je od svega!

  10. Da li je neko vidio profil ljudi koji ga prate na sastancima mesnih zajednica!? Nije ih sramota! Babe! Izgone nam omladinu iz zemlje! Ostaje onaj ko mora ko ne zna ko se nada boljem i ko pravi nevolje!

  11. Ti da ista znas o sistemu odbrane i bezbednosti ne bi se ni javio. Ovako ti je oprosteno pa jednog dana ces.i.ti shvatiti o cemu se radi.

  12. Preleviccu vecc si prevaziđen a kad su mogo nisi umeo i neccemote pamtiti.Ssto manje ko.entarissess manje ccess gubiti autoritet.

  13. Ja vas molim da prenosite sve a ne da samo one komentare koji vama odgovaraju.yto je sramota za vas koji ste u tom dnevnom listu.

  14. Redovno foliranje tzv Saveta bezbednosti u Srbiji, koju Vucic koristi da bi sebi dao ulogu velikog zastitnika i „vrhovnog komandanta“ Ne cenzurisite vise tako vam demokratskih i evropskih vrednosti za koje se zalazete.

  15. Oni bi rekli:“opasno“,“opasno“,“opasno“,a ja kazem S.O.S.-ne igrajte se sa mentalnim i fizickim zdravljem ovog napacenog naroda.Ugrozavate sva ljudska prava koja su zasticena i nasim Ustavom i svim poveljama i svim konvencijama.Vi ste na tim pozicijama zbog i radi nas,to ne smete da zaboravite ni na tren!

  16. Interesantno je da je, izmedju ostalih i Francuska na inicijativu predsednika imala sastanak njihovog saveta za bezbednost i podgla stepen pripravnosti za jedan stepen.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 9. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.