Vučić: Stižu rakete Kornet iz Rusije 1Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV / POOL

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će do kraja godine u Srbiju stići ruske protivoklopne rakete Kornet a u „ne tako dalekoj budućnosti“ i kako je rekao, stvari od strategijskog interesa za zemlju.

U obraćanju novinarima posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Sočiju, Vučić je naveo da dve zemlje imaju veoma dobru vojno-tehničku saradnju.

„Molio sam da određene stvari brzo stignu u Srbiju. To su lansirne rampe i rakete Kornet za protivoklopnu borbu što je izuzetno važno, posebno na našem terenu. To nisu strateške stvari ali su veoma važne u taktičkom smislu“, kazao je Vučić.

Dodao je da će u „ne taklo dalekoj budućnosti“ u Srbiju stići i „stvari od strategijskog interesa“.

„Mi ne plačemo i ne kukamo kad naše komšije dobiju na poklon oklopna vozila Bredli, Pancerhaubice ili helikoptere Kajova, kad kupuju avione četvrte plus ili pete generacije. Moramo biti dovoljno odgovorni, ne smemo biti slabiji i džak za udaranje, već moramo da budemo veoma snažni“, rekao je predsednik Srbije.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

9 reagovanja na “Vučić: Stižu rakete Kornet iz Rusije”

  1. To bato!Rakete nego sta?Pored stadiona, metroa, omiljeni smo u susedstvu, mogu samo da nas mrze.A da nas biju to je nemoguce tu su rakete, I na fali jos neko dete.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.