Vučić: Svi Srbi znaju da je Kosovo izgubljeno

Ostavite komentar


  1. Ovo je za zatvor. Gde su bre ustavne sudije? Sudice tebi i narod i istorija. Ne bih da ti budem u kozi.

    1. Не будите смешни, Мики. Ако херој-Слобица није суђен за велеиздају када је потписао капитулацију и одрекао се Косова, нема никаквог основа да неко ко данас констатује ту чињеницу буде осуђен – ни на суду, ни пред народом, ни у историји у којој ће остати записано ко је Србе увукао у ратове, ко им је полупао државу и ко их је оставио у ритама и без „срца Србије“.

      1. Поштовани, ја сам као млади студент обарао Милошевића 2000. и могу Вам рећи, сада после две деценије срамота ме је, и у поређењу са свима после њега он је заиста херој, а сви ми обични глупани. Јер чак ни тај Слобица није признавао већ је издејствовао 1244 за који се и сада држимо као за последњу сламку

        1. Mi smo, dakle, nekakvi „ispisnici“, Pakita; svedočili smo istoj realnosti. Stoga, prisećajući se te realnosti, to Vaše „обарао Милошевића“, čitam kao „šetao, bio deo gužve i merkao koleginice“; neko ko se toga ne seća, neko mlad i zelen, ili neki Papuanac bi pomislio da ste bili u partizanima… Možda Vi ispravno procenjujete da ste standardni glupan – očekivanja nesrtazmerna uloženom trudu i posledično nezadovoljstvo jesu bitne odlike tuposti. Mislim da ste potpuno u krivu u pogledu sposobnosti, mogućnosti i dostignuća onog jadnika Slobice, kao i sledbenika – koliko god bio bednik, dr. Koštunica nije ni senka heroja-Slobice, niti uzrok bilo kojeg našeg posrnuća. A, i za 1244 se držite kao za slamku samo usled potpunog nerazumevanja sadržaja i smisla tog šturog dokumenta…

  2. Ово је скандалозно! Срам вас било ботови што ћете и ово подржати.

  3. Sudeci po neshvatljivim izjavama aktuelnog predsednika Srbije, meni se cini da sa njim nesto vrlo ozbiljno nije u redu.

    1. Ne mogu da verujem do koje mere su botovi do sada nezni prema izjavi koju sam poslao. Izgleda kao da je i njima iz sadrzaja poruke nesto postalo jasno.

  4. Просто је невероватно да после хиљаде глупости и лажи које је овај човек изрекао, ми као народ га и даље трпимо??

  5. Mislim da je čovek skrenuo i otišao u neku paranoju?! Pa, čemu onda ovoliki pregovori, ovoliko zaklinjanje na vernost otadžbini, na odbrani interesa Srbije, zbog čega toliko odlazaka na „mučilište“ u Brisel, gospodine Vučiću?! Zbog čega onoliko rasprava sa Tačijem i Haradinajem, zbog čega onaj cirkus sa Djurićem, kada si sve znao?! Zašto ste otezali ovoliko pregovarajući sa Albancima kada ste znali da su Kosovo i Metohija izgubljeni i da su svi Srbi svesni toga?! Koga ste lagali i zašto?! Da li ste pokušavali da kupite vreme u kome ćete dodatno ubediti sve one Srbe, „koji znaju“ da je južna srpska pokrajina izgubljena?! Koga ste lagali? Sebe, nas Srbe, Evropu i svet, ili sve zajedno?! Ne mogu da verujem kako se jedan srpski nacionalista pretvara u svoju suprotnost da ne kažem neku težu reč?! Dokle će nama više „jahati“ ovakvi ljudi, ljudi koji nisu sposobni da do podne zadrže jedno mišljenje, jedan stav ili kurs, već se okreću kako vetar duva, kao onaj limeni pevac na krovu?! Šta se to javilo gospodinu Vučiću?! Treba osmisliti način da mu se demokratskim putem, oduzmu sve ingerencije kako ne bi pravio veću štetu ovoj državi i narodu. Naši „vizionari“ su nažalost, gluplji od poslednjeg albanskog ovčara, što znači da nije problem u Albancima već u nama.Glasao sam za Vučića ali ne po svaku cenu, ne da sprovodi svoje klimakterične halucinacije.

    1. Не да је дефинитивно изгубљена 1999-те, Мики, него је прокоцкана још давне 1912-те, а Ви размислите о томе зашто је тако. Ако Бог да да до јесенас склопимо мировни споразум с Косоварима, ставимо тачку на више од века мајмунисања, и окренемо се заиста битним стварима и проблемима.

      1. vi ste veci cinik(da ne upotrebim neku prikladniju rec),nego u prethodnom komentaru.

    2. Mladene, ne krivite Vucica sada kada govori istinu, ako ste ga podrzali kada se pravio da ne vidi, ne cuje i ne razume ono sto je ceo svet video, cuo i razumeo. Vucic je zrtva kolektivnne svesti kao i svi Srbi, cast izuzecima. Ali je on, ipak, sve vreme dok je trajao „dijalog“ u Briselu govorio da se tamo ne vode nikakvi pregovori i da se sa kosovskom delegacijom mimoilaze u hodnicima i vidjaju jedino kada treba da ih slikaju. Na kraju krajeva on je „dijalog“ nasledio i jednostavno nije znao ko ga je i zasto trazio. Sada kada se i to zavsilo njemu ne preostaje nista drugo nego da Srbima saopsti istinu koju oni bolje od njega znaju jer i nepismeni znaju da su posle kapitulacije sve „borbe“virtuanle i plod iluzije.

  6. „Svi Srbi znaju da su izgubili Kosovo.“ Ne slazem se cesto sa Vucicem, ali u ovome je 100% u pravu. Kosovo je definitivno izgubio Milosevic nakon slavne „pobede“ 1999 g. Zasto su ga Srbi toliko obozavali, zasto su urlali „Slobo, Slobodo,“ ili „Sad se narod pita, Sloba ce nama zameniti Tita“ — to mi nikad nece biti jasno. U svakom slucaju, od tada Kosovo nije nase, stagod SPC i drugi obskurantisti tvrdili pozivajuci se na srednjevekovne mitove i slicne gluposti..

    1. Hej botovi, pa zasto ste protiv mog komentara?! Zar ne shvatate da ja podrzavam Vucicev stav! Za kaznu, necete danas dobiti sendvic i jogurt!

  7. „Svi Srbi znaju da su izgubili Kosovo, ali ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da vratim šta se može…“
    Zanimljivo!
    Svi Srbi su izgubili Kosovo i to znaju, a onda će on, Mesija i spasilac pokušati bar nešto spasti…

  8. Jeste tako, to su istorijske cinjenice, pa cak i kada je moglo da se uradi nesto povodom nezavsinsoti Kosova u trenutku kada je medjunarodni sud dao misljenje da priznaje deklaraciju nije uradjeno nista, zna se ko su glavni krivci za t.

  9. Ако мислите да су сви Срби за такву варијанту онда боље да се ништа и не ради по питању КиМ! То су могли да ураде још 2000. године! Шта смо радили свих ових година и зашто се сада мучите? Ја не могу да прихватим такав став нуђења свог дела државе агресорима и отмичарима! Па ако је изгубљено шта траже? Нека га заметну на леђа и однесу! Шта су досад чекали! Ми смо дужни да кренемо са извора и разаберемо шта је истина! Лажу да 1244 није ништа и ми то тако прогутамо! Није тако! То нам је основа од које крећемо па да видимо даље!

    1. Шибицарили су нас политичари и пјесници, Цанићу! Почев од оног махер-шибицара Слобице и његових ЈУЛ-чауша што „победише НАТО и одбранише Косово“, преко дрљавих и крадљивих ДСС-оваца, Тадића, Јеремића, Џиласа, и иних кусих и репатих, све до нашег немуштог патријарха. Ваља се добро обрисати за њима, Цанићу, пресабрати и пустити воду!…

  10. Pre par godina je pocela u Briselu utakmica izmedju Beograda i Pristine. Reporter nas je tada izvestio da smo na pocetku poveli sa 5:0. Neka nam kapiten sada objasni kako izgubismo toliku prednost i da li je bilo autogolova? Mozda i pristrasni sudija nije video da su Albanci u ofsajdima.

  11. Eto…
    Hajde da to konacno zavrsimo i da se davimo vise u zabludama!

  12. Ja nisam glasao za Vučića, niti ću ikada, ide mi na živce, ne mogu da ga gledam, još od pre dolaska na vlast, a kamo li sada, ali ovo za Kosovo, pazite sad, tu ga podržavam, znam ja da on to ne rešava zato što je državnik, već zbog svog ćara, ali nije bitno, to se mora završiti, odnosno, to je davno završeno, ali se mora priznati da je završeno jer se ne može u laži bez posledica, a vi koji mislite drugačije, spremite se da vam se od plate odbija 200 evra svakog meseca, jer toliko koštaju socijalna, penziona, zdravstvena i druga davanja za 2 miliona albanaca, sve za Kosovo

    1. „… znam ja da on to ne rešava zato što je državnik, već zbog svog ćara…“ Откријте ми неуком, Милане, у чему се тај Вучићев „ћар“ састоји. Али, молим Вас, будите детаљни и презизни.

      1. Шта би, другови ботови? Не слажете се с питањем?!

  13. Грчио и мучио се свих ових година да поништи преостале институције Републике Србије у АП Косово и Метохија. Коначно је решио да нам то саопшти у паузи између два атентата. Честитам председниче!

    1. По фамозној резољуцији 1244, Брацо, никакве „институције Републике Србије“ на Косову не постоје нити могу да постоје. Честитам и ја Вама Републику Косово! Догодине у Младеновцу!…

  14. Lažeš AV kako otvoriš usta. Vi političari ste ga prodali a za narod to ostaje srpska zemlja. I nemoj sebe ds predstavljaš kao žrtvu i spasioca. Otkači EU,drži se rezolucije UN i ništa nije izgubljeno,ali ti nemaš m… za to

  15. Moram da prodam ovaj predam Kosovo jer je to za dobro Srbije. A ako nije dobro, nisam JA kriv krivi su neki drugi-Vucic.

    1. Budalasto je, Vlado, da Vučiću upisujete u raboš nešto na šta on niti iko pre njega još od 1999-te nema ama baš nikakav uticaj. Kosovo je prokockao Slobica i njegovi nacional-boljševički čauši, tj. i ono malo legitimiteta koji je vlast Beograda imala na Kosovu, još u jesen 1989-te. To što nas je tada uveravao kako „brani celovitost Srbije“ sasvim sigurno ne znači da je to istina, niti uveravanja potonjih mufljuza kako stvar nije izgubljena ne znače da je preostalo išta što se da spasiti, Vlado! Da parafraziram dr. Đinđića: „Skuvali ste Kosovo – gotovo je!“

  16. Zašto znak za ‘podrzavam’ palac gore ne reaguje kada nije u korist onoga sto je Vucic izjavio.

  17. Moj predsednice ,po pitanju Kosova smo doziveli poraz tvojim potpisom na Briselski sporazum.Na severu smo imali kakve takve indirencije ali ti si ih potpisom ukinuo .Ostalo je samo da ga neformalno priznas .E u tome je cela stvar kako poraz da prikazes kao pobedu .A da sa druge strane ne izgubis popularnost i da mozes dalje da vladas .Izdaja sta drugo reci

  18. Pogubio si se Ti u gramzivosti i opsesivnom željom za vlašću. Tebe i oni koji promvišu tvoje ideje treba suditi. Nemaš Ti pravo da daješ ono što nije tvoje. Kako si bio ljut kad su Ti dirnuli u decu a na svetu srpsku zremlju pljuješ. Naravno „evo vama Kosova a Vi meni još pet godina vlasti“. To je tvoja pregovaračka pozicija a posle Latinska Amerika i uživancija.

  19. Kosovo je oteto, američkim tomahavcima. Neka takav status ostane… Ako ga predamo, onda igra tek počinje…

  20. Prosto je neverovatno da samo on kome bi Ustav RS i međunarodno pravo moralo da bude svetinja, konstantno iz dana u dan ponavlja istu stvar, po onoj staroj Sto puta izgovorena laž postaće istina. Najtragicnije je da cemo zbog tog Kalimera i njegovih javno iznesenih stavova ponovo morati da ratujemo jer tako nam priziva bedu za vrat!

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.