Vučić zatražio od Miketića da se izvini ministru zdravlja jer ga naziva “doktor smrt” 1Beograd, 14.09.2022. - Nastavak sednice Skupstine Srbije posvecene situaciji na Kosovu i Metohiji i toku pregovora sa Pristinom, danas u Domu Narodne skupstine. (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)

Reagujući na tvrdnje nekoliko opozicionih poslanika da se napio kada je premijer Zoran Đinđić ubijen, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ima dokaze da to nije tačno, jer ga je bivša “aristokratska vlast” prisluškivala.

„Ja se nikada nisam ni napio, niti sam se radovao tome. Za ovo imam dokaz. Prisluškivan sam, moj razgovor sa Vojislavom Šešeljem je prisluškivan. On me je pozvao iz Haga i rekao je: ‘Šta se to desilo, kako se to desilo? Čuo sam… Pitao me je zašto si ti nadrndan i tužan’. Rekao sam mu da ne znam što me to pita, čovek je mrtav. Sve to ima zabeležno i sačuvano u spisima naše Udbe. Srećom pa imam i dokaz kakvi su lažovi. Prisluškivali su me, naravno, jer su razgovore iz Haga vodili kao razgovore sa ekstremistom. Tobož mene nisu prisluškivali direktno, nego su me pecali. Tog razgovora ima u arhivama BIA. Opet lažete“, rekao je on.

Predsednika je poprilično iznervirala i diskusija Đorđa Miketića, poslanika „Zajedno – Moramo“ koji je rekao da je patriotizam kada su na najodgovornijim mestima najodgovorniji ljudi, ali da je u Srbiji na delu konformizam i da je u Srbiji „doktor smrt“ na čelu zdravstva, a „diler na čelu policije“, dok vlasnik pečenjare pravi energiju od blata.

Vučić je od Miketića zatražio da se izvini Zlatiboru Lončaru, a ko za te svoje tvrdnje nema dokaze, ali ako ih ima da odmah ode u tužilaštvo i da zatraži da oni reaguju.

„Optužili ste ministra Lončara na osnovu pisanja tabloida. Znate li koliko je on života spasao. Zašto je doktor Smrt? Ko ste vi da ga tako nazovete? Što vi niste doktor Smrt? Zašto je Aleksandar Vulin diler droge? Što vi niste diler droge? Zato što ste vi tužilac i sudija? Vama je to palo na pamet ili ste čuli? Rekla vam je komšinica, tetka? Izmislili ste to tek onako“, upitao je Vučić.

MIketić je odgovorio da neće da se izvini, jer Lončaru nije od dao nadimak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari