Vulin: Belivukova odbrana je politička, nisam ugrozio istragu pokazivanjem fotografija 1Foto: Printcreen Youtube/RTV Pink/Hit tvit

Ministar unturašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je odbrana Veljka Belivuka „politička“ i da je takva jer je „istraga protiv njega ozbiljna“, navodeći da je odgovoran za pet ubistava, otmice i dilovanje drogom.

„On je pokušao da ovim uceni predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nas nekoliko kako ne bi dobili doživotne robije“, rekao je Vulin za Radio televiziju Srbije.

Vulin je rekao da to što je objavio fotografije žrtava zločina za koje se sumnjiči Belovukova grupa ne može da ugrozi istragu i da je bilo potrebno.

„Zamislite da nisu objavljene, da ništa od toga ne znamo, već da imamo samo izjavu Belivuka, možda smo mi stvarno kriminalci. Mesecima slušamo da nema svedoka, dokaza“, rekao je Vulin.

Ocenio je da je objavljivanje fotografija u medijima bilo potrebno, jer kako je rekao „borba se vodi i medijima“.

„Da nismo obavili, danas bi Belivuk bio heroj. I sad ga prave herojem sa slikama gde kolje čoveka, šta bi tek bilo da tih fotografija nema“, rekao je Vulin.

Povodom navoda o tome da je pomagao vlasti, koje je objavio portal Krik iz iskaza Belivuka u tužilaštvu, Vulin je rekao da je „Krik pokušao da od Belivuka napravi sveca“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari