Vulin: Bez popunjavanja policijskih redova nema uspešne borbe protiv kriminala 1Foto: EPA-EFE/Tibor Rosta HUNGARY OUT

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da bez kontinuiranog podmlađivanja i popunjavanja policijskog sastava nema uspešne borbe protiv kriminala.

Posao policajaca i vatrogasaca je izuzetno težak, stresan, zbog čega ranije idu u penziju nego ostali, zbog čega se prirodni odliv mora nadoknaditi. Morate na vreme planirati popunjavanje kadra, jer su potrebne godine da bi policajac stekao iskustvo i znanje i bio dobar u svom poslu“, rekao je ministar policije u jutarnjem programu televizije Pink, komentarišući novu snagu Ministarstva unutrašnjih poslova, više od 1.500 policijskih službenika koji su juče u sklopu obeležavanja Dana Ministarstva i Dana policije položili zakletvu.

Govoreći o izazovima koji očekuju srpsku policiju u narednom periodu, ministar je rekao da je to svakako borba protiv trgovine narkoticima, s obzirom na to da više od 80 odsto krivičnih dela potiče od droge.

Istakao je da veruje da će optužnica protiv klana Belivuk-Miljković tokom suđenja biti proširivana, da je optužnicom potvrđeno sedam ubistava, ali da je broj veći, i naglasio da srpska policija neće stati jer je dužna porodicama i stradalima da dođe do istine.

Moramo sve da rasvetlimo. Ova grupa je odgovorna i za četiri ubistva u Grčkoj, dve osobe u Atini i dve na Krfu. I mi smo u neposrednoj komunikaciji sa našim grčkim kolegama vezano za te slučajeve. Oni ne smeju ostati nerasvetljeni“, rekao je ministar Vulin i dodao da je, ne samo srpska policija, nego su i evropske policije bile šokirane brutalnošću te kriminalne grupe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari