Vulin i grčki ministar potpisali sporazum o zajedničkim patrolama policije 1Foto: Beta/MUP SRBIJE/Anton Antanasijević

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin i grčki ministar za zaštitu građana Panajotis Teodorikakos potpisali su danas u Aleksandropolisu sporazum o zajedničkim patrolama policajaca na teritorijama dveju strana.

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije, ministri su se složili da će time biti osigurana veća bezbednost srpskih državljana u Grčkoj i grčkih državljana tokom boravka u Srbiji, te da će sporazum doprineti i efikasnijoj saradnji i reagovanju u vanrednim situacijama.

Oni su se na sastanku saglasili da je operativna saradnja srpske i grčke policije na visokom nivou, posebno na polju borbe protiv organizovanog kriminala, sprečavanja trgovine narkoticima, pranja novca i krijumčarenja ljudi.

Vulin, koji je u dvodnevnoj poseti Grčkoj, sa grčkim kolegom razgovarao je o nastavku saradnje u oblasti unutrašnjih poslova, koja je intenzivirana i unapređena u proteklih godinu i po dana, preneo je MUP Srbije.

Teodorikakos je kazao da organizovani kriminal ne poznaje granice i da je borba protiv organizovanog kriminala u interesu obe države.

Naveo je „da je srpska policija u mnogim međunarodnim akcijama usmerenim protiv kriminala dala veliki doprinos“ i dodao „da se na pomoć srpske policije ozbiljno računa i u budućem periodu“.

Vulin je rekao da je borba protiv organizovanog kriminala jedan od prioritetnih zadataka Srbije, te naglasio da je Grčka važan strateški partner u cilju postizanja uspeha u toj borbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari