Vulin na ponoćnoj liturgiji u Hramu, potom sa vojnicima u KZB 1Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković prisustvovali su u ponoć liturgiji u Hramu Svetog Save ma Vračaru, koju je služio episkop remezijanski Stefan, saopštilo je jutros Ministarstvo odbrane.

Na Badnji dan, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije prisustvovali su tradicionalnom paljenju badnjaka na platou ispred Hrama Svetog Save, dodaje se u saopštenju.

U kasarnama širom Srbije, kako je navedeno, organizovano je sečenje, osvećenje i paljenje badnjaka.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije Milan Mojsilović proveli su danas Božić sa pripadnicima Vojske u Kopnenoj zoni bezbednosti, nedaleko kod Kuršumlije, a konstatovano je da je stanje u toj oblasti redovno i da nema ugrožavanja bezbednosti naših građana i teritorije Srbije na bazi „Trmka“ u Kopnenoj zoni bezbednosti nedaleko od Kuršumlije.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Vulin i Mojsilović bili su u bazi „Trmka“ i tom prilikom Vulin je poručio da je stanje u Kopnenoj zoni bezbednosti „mirno, i da se život u bazi se odvija u skladu sa planom“.

Vulin je konstatovao da svi pripadnici Vojske Srbije obavljaju sve zadatke u skladu sa planom i naređenjima više komande.

Komandir baze „Trmka“ poručnik Aleksandar Čanak podsetio je da je njihov zadatak obezbeđenje administrativne linije i kontrola Kopnene zone bezbednosti.

„Kao i svakog drugog dana, mi i danas izvršavamo naše zadatke u skladu sa naređenjima pretpostavljene komande“, naveo je Čanak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari