Vulin odbacio navode da policija nehumano postupa prema iregularnim migrantima 1Foto: FoNet Milica Vučković

Predsednik Pokreta socijalista (PS) Aleksandar Vulin rekao je danas da će, bio on deo nove Vlade ili ne, ta stranka nastaviti da podržava politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića.​

Vulin je, na obeležavanju 14. godine rada i postojanja te stranke, kazao da je ona „pouzdan i lojalan saborac Srpske napredne stranke“, objavio je PS na svom sajtu.

Rekao je da je PS za vojnu neutralno Srbije, za „bezuslovno očuvanje“ Republike Srbije, da nije za uvođenje sankcija Rusiji i da je za „upornu borbu“ za očuvanje suvereniteta na Kosovu i Metohiji.

„Bili mi ili ne bili u Vladi, a o tome ćemo odlučit Vučić i ja, i ni jedan američki ambasador kao i nijedan član G17, kako god mi da odlučimo, odlučićemo tako da nastavimo da sprovodimo ovu politiku“, rekao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odbacio je danas kritike na ponašanje policije prema iregularnim migrantima i istakao da je bezbednost policajaca njegov prvi zadatak.

„Po mom naređenju svaki migrant uhvaćen u šumi, u pokušaju ilegalnog prelaska srpske granice, tretira se kao da je naoružan, dok se nakon pretresa i ljudi i terena ne uverimo da nije“, rekao je on, preneo je MUP.

Kazao je da je bezbednost pripadnika policije njegov prvi zadatak i da će, dok on brine o njihovom životu i zdravlju, tako i biti.

MUP je naveo da je Vulin reagovao na „sinhronizovane napade, laži i uvrede na račun pripadnika MUP-a i njegov račun, u kojima se ističe da nehumano postupaju prema migrantima“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari