Vulin: Poslat zahtev da se Davidović javi SBPOK-u i iznese svoja saznanja o pokušaju atentata 1Foto: Beta/ MUP SRBIJE

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksanar Vulin saopštio je danas da je poslat zahtev da se političar iz Crne Gore Miodrag Daka Davidović javi Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) i iznese svoja saznajanja o pokušaju atentata na njega.

Predsednik Narodnog pokreta i biznismen Davidović izjavio je da predsednik Srbije Aleksandar Vučić „stoji“ iza pokušaja atentata na njega i episkopa Srpske pravoslavne crkve (SPC) Joanikija decembra 2019. godine u Beogradu.

Vulin je, obraćajući se odbornicima u Skupštini Beograda, podsetio da je Davidović označio Vučića kao odgovornog za atentat na njega. „Ako ne dođe, plašim se da je u pitanju laž i zla namera da se povredi Vučić“, rekao je Vulin.

Vulin je kazao da namerava da uvede praksu za sve učesnike u javnom životu koji imaju slične izjave o izvršenjima krivičnih dela, da dođu u policiju i saopšte ih.

Govoreći o kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, Vulin je naveo da se na razbijanju te grupe, čijih je nekoliko pripadnika sada u zatvoru, i dalje ozbiljno radi i da je „čitava njegova (Belivukova) infrastruktura u Srbiji pod našom pažnjom“. „Sve njihove filijale biće pod našim udarom“, naglasio je Vulin.

Dodao je da ta „struktura zla“ mora da se pronađe i istakao da će pasti „svi koji pokušaju da zamene Belivuka i (njegovog saradnika) Miljkovića“.

Vulin je kazao da Belivukova grupa nije obična organizovana kriminalna grupa, već da je reč o „sadistima koji su uživali u ubijanju“.

Akcija protiv Belivukove grupe imala je kodni naziv „Otimač“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari