Vulin predvodio akciju „velikog spremanja“ migranata

Pronalazak i premeštanje ilegalnih izbeglica ne doprinosi poboljšanju njihovog položaja već smirivanju lokalnog stanovništva, ukazuje nevladin sektor

Ostavite komentar


  1. Novi ministar unutrasnjih poslova ne treba samo da apeluje da se narod ne hvata samoinicijativnih akcija nego treba da naredi policiji da takve sankcionise! Osim toga ne vidim da drzava uopste nesto cini u pravcu i smeru asimilacije. Kao prvo besplatni kursevi jezika pa onda ohrabriti ih da zatraze azil da ne bi beskonacno bili izbeglice. To je mucan status i svima onima koji ih proklinju ne bih zeleo da se nadu u takvoj situaciji!

    1. Auh, gde Vi odoste?! Pa ove „izbeglice“, koji su, u proseku, stari izmedju 18 i 40 godina, ne mogu da asimilišu ni mnogo bogatije, kompaktnije i jače nacije, kakvi su Nemci, Francuzi ili Švedjani, a ne mi Srbi, koji jedva sastavljamo kraj sa krajem?! Da li ste Vi jedand od onih, koji polazi od sebe, odnosno, jedan od onih koji bi pristao da bude bilo šta samo da pobegne sa ovih prostora i stekne „gastarbajterski status“ pa, shodno tome, smatrate da će jedan Afganistanac, Iranac, Kurd, Turčin ili Iračanin da pristane na asimilaciju?! Gospodine Spasiću, uprkos tome što Vi ove migrante smatrate „sirovinoim“ koju treba obraditi i pretopiti u nešto „bolje i plemenitije“, oni su, u suštini, po svom karakteru, po svom snažnom osećaju pripadnosti naciji, veri i običajima, daleko od Vas i Vama sličnih. I to je jedan od razloga zbog kojih ovaj narod strada Mogu oni sto godina da žive na ovoj teritoriji, zauvek će biti ono što jesu dok ne dodju u /brojčanu/ situaciju da diktiraju načine ponašanja domicilnom stanovništvu, kome neće preostati ništa drugo nego da beži sa ovih prostora. Zar ste zaboravili na pokušaj navodne integracije albanske populacije na Kosovu i Metohiji, čiji smo dolazak iz Albanije službeno stimulisali i plaćali novcem gradjana Srbije. Nikome ne želim da dodje u takvu situaciju, posebno svojim sunarodnicima, zbog čega ovo i pišem. Neka ih prima EU, koja propagira multietnicizam a sada je bestidno zatvorila svoje granice.

    2. Gospodine Spasiću, bilo bi dobro da skinete ružičaste naočale i da posmatrate događaje u skladu s interesima države Srbije i srpskog naroda. Ova populacija koja nadire sa Bliskog istoka nema nameru da se bilo gde asimiluje već da zemlje u koje dolaze pretvore u iste one iz kojih beže. Ovo ne pričam napamet, navedite mi makar jednu zemlju u Evropi gde je uspela asimilacija. Ja ne mogu da se setim. Okanite se takvih ideja i molite boga da što pre napuste Srbiju, bolje za njih i za nas. A ovima iz nevladinog sektora koji su do poslednjeg evra i dolara zabrinuti za migrante, predlažem samo jedno: vodite ih svojoj kući.

  2. Treba pare dati NVOima da vode računa o migrantima a kada dođe do problema optužiti vlast da im nisu dali dovoljno novca.

  3. Vladimir Cucic, dozivotni komesar za izbeglice i migrante. Nikada njega nije bilo briga za iste, ali mu se posrecilo, bice uvek posla za njega.

  4. Jedino resenje migranata je da onaj Koji I h je pustio u drzavu smesti I ha u svoj Stan I dvoriste I da ih cuva I pazi,a ne da ih uvali nama obicnoj sirotinji.

  5. Oni trebaju da budu vraceni u maticne drzave i cekaju odgovor za vizu itd. Gde su i od cega zive njihove zene majke deca ?!?!?!
    Nazad !!!

  6. Zašto bi iko asimilovao ljude koji ne žele da budu asimilovani, pa još u zemlji u kojoj ne žele da žive? Jedini ispravan način ovog problema je pustiti te ljude da odu tamo gde su pošli pa da im tamo utvrđuju i status i uslove smeštaja. Krajnje je nepošteno ponašanje svih država u lancu „trgovine“ migrantima, počev od Turske koja ih je instrumentalizovala za svoje političke ciljeve, pa do zemalja članica EU u koju su migranti krenuli, a koje se krajnje nepošteno odnose prema njima jer svoj problem i problem EU prebacuju na leđa zemalja koje nisu članice EU poput Severne Makedonije, Srgije i BiH.

  7. Kome trebaju migranti nek ih ovi iz nevladinih organizacija vode svojoj kući pošto su plaćeni za to, nek im je daleko lepa kuća.

  8. Treba ih sve poslati ili dalje ili odakle su došli. Ovo je plaćeni projekat, ti ljudi su dobili pare za to što rade. To je vojska koja je krenula na Evropu, biće kasno kada otkriju svoje namere. Dušana Spasića pošaljite sa njima.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.