Vulin: Savet za prava deteta 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je danas da je održana konstitutivna sednica Saveta za prava deteta u novom sastavu, a za predsednika Saveta imenovan je Aleksandar Vulin.

Na sednici je razmatran Nacrt zakona o zaštitniku prava deteta, uz odluku da tekst Nacrta, uz sve navedene sugestije i primedbe, bude predmet rasprave na sledećoj sednici Saveta koja će se održati polovinom februara 2017. godine.

Članovi Saveta razmotrili su i usvojili odgovore Komitetu za prava deteta na dodatna pitanja u vezi sa Drugim i Trećim periodičnim izveštajem o primeni Konvencije o pravima deteta, navodi se u saopštenju.

Pokrenuta je inicijativa za donošenje novog Nacionalnog plana akcije za decu kao i nove Strategije za prevenciju i zaštitu dece od nasilja.

Doneta je odluka da se da se formiraju radne grupe za izradu Nacionalnog plana akcije za decu i Strategije za prevenciju i zaštitu dece od nasilja koje će raditi na izradi ovih dokumenata uz tehničku podršku UNICEF, dodaje se u saopštenju. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari