Vulin: Svi pripadnici VS u mirovnoj operaciji UN u Libanu su dobro 1Foto: FoNet/ MOD (arhiva)

Ministar odbrane Aleksandar Vulin saopštio je danas da su svi pripadnici Vojske Srbije, koji borave u mirvnoj misiji u Libanu, dobro i da među njima nema povređenih u incidentu koji se dogodio u spornom graničnom području između Libana, Sirije i Izraela.

Kako se navodi u saopštenju, Vulin je telefonom razgovarao sa predstavnikom kontigenta VS u multinacionalnoj operaciji UNIFIL u Libanu potpukovnikom Aleksandrom Stanojevićem koji ga je obavestio da nema povređenih među pripadnicima VS, da oni obavljaju redovne zadatke i da taj događaj na području Šeba farme nije imao uticaja na njihove svakodnevne aktivnosti i rad.

„Srpski mirovnjaci ostaju spremni da se nesebično angažuju na očuvanju i izgradnji mira u operaciji UNIFIL i kao takvi su prepoznati od strane UN i partnerskih država“, dodao je Vulin.

Pedstavnik VS je ujedno izvestio ministra odbrane da se pripreme za rotaciju kontingenta VS u toj multinacionalnoj operaciji odvijaju po planu i da se povratak aktuelnog sastava u zemlju očekuje početkom avgusta.

Pripadnici VS su učešće u multinacionalnoj operaciji UNIFIL počeli 21. decembra 2010. godine i tamo su angažovani sa oružanim snagama Španije i Italije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari