Vulin: Uvodimo generalski ispit 1Foto: MOD

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas, u Domu Garde u Topčideru, ukaze predsednika Srbije oficirima koji su postavljeni na nove dužnosti u Vojsci Srbije.

General-major Ilija Todorov je novi zamenik komandanta Združene operativne komande Generalštaba Vojske Srbije, general-major Želimir Glišović je novi načelnik Uprave za operativne poslove Generalštaba Vojske Srbije, brigadni general Željko Petrović je načelnik Uprave za obuku i doktrinu, a brigadni general Vladeta Baltić postavljen je na dužnost zamenika komandanta Kopnene vojske.

Na dužnost načelnika Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove postavljen je pukovnik Miroljub Čupić, pukovnik Milan Popović postavljen je na dužnost načelnika Uprave za planiranje i razvoj, pukovnik Željko Tramošljika obavljaće dužnost načelnika štaba Komande Kopnene vojske, a na dužnost komandanta 1. brigade Kopnene vojske postavljen je pukovnik Zoran Nasković.

Čestitajući oficirima na postavljenjima, Vulin je istakao da Vojska Srbije svakim danom jača i da su novopostavljene starešine pažljivo birane, ne po tome što neko treba samo formalno da pređe sledeći stepenik u karijeri i da se pripremi za viši čin i narednu dužnost, već na osnovu vrlina, zasluga i kvaliteta svakog od njih.

Prema njegovim rečima, u Vojsci Srbije nema nikoga ko može da podrazumeva i očekuje da je mu sledeći korak siguran i izvestan.

Ništa se ne podrazumeva, ništa se ne može uzeti zdravo za gotovo i svako od vas, stalno se iznova dokazuje, kazao je Vulin.

On se osvrnuo i na razmatranje uvođenja generalskog ispita, dodajući da je to ranije bila praksa i da se za svaku zvezdicu, novo postavljenje ili novu dužnost moramo iznova boriti kroz stalno unapređivanje znanja.

Načelnik Generalštaba general-potpukovnik Milan Mojsilović čestitao je postavljenim generalima i oficirima i istakao da se od njih mnogo očekuje.

Izbor i odluke koje prate današnje ukaze stavile su vas na najodgovornija formacijska mesta, rekao je Mojsilović i istakao da odluke o postavljenjima nisu donete preko noći, niti predstavljaju puko popunjavanje praznih mesta, već dokaz sposobnosti postavljenih oficira na dosadašnjim funkcionalnim mestima.

Okolnosti u kojima radimo su zaista složene, što je otežavajući element, jer ćete od sutra biti na formacijskim mestima gde stabilnost u radu mora doći do izražaja, kazao je načelnik Generalštaba i dodao da stabilnost omogućuje racionalnost u donošenju odluka, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari